Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Gospelconcert op de Dam aan Blankensteinkade

Door op zondag, 1 september, 2013 - 20:40

Foto's Henk Gibcus

GOSPEL - Zaterdagavond organiseerde de Baptisten Gemeente De Hoeksteen voor de tweede keer een concert met verschillende soorten gospelmuziek. In 2012 werd de eerste editie gehouden, en ook dit jaar werden er live optredens met allure gegeven.

Uit een breed scala van musicals lieten Musicalfriends, Gert Visscher en Band, en De Rechtstaat een aantal grote muziekstukken horen. In verschillende samenstellingen zongen de ervaren musical vrienden grote muziekstukken uit een breed scala van musicals.

Gert Visscher en band komt uit de omgeving van Zwolle. Visscher (1963) speelt al 30 jaar in verschillende bands en projecten. Zo was hij betrokken bij de EO Ronduit Praiseband, projecten als Target, Kinderkoor de Vuurpijl en diverse cd-projecten. Verder zong hij samen met Ralph van Manen, Adrian Snell, Flevo Band, Secret Warrior. Gert werkt bij Compassion Nederland en is al jarenlang ambassadeur en bestrijder van de armoede.

Hij gelooft dat er echt een verschil te maken valt. Met het zingen van populaire liederen zette hij zijn indrukwekkende levensverhaal neer. Met liederen van radio 2 tot gospel maakte hij duidelijk wat hem er toe gebracht heeft om met de band voor het grote publiek op te treden. Hij is onder meer bekend van het schrijven van liedjes en treed vaak op als zangleider tijdens grote gospel opwekking events, waaronder de SingInn tijdens het pinksterweekend.

De Rechtstaat gaf speciaal voor de jeugd een optreden. Deze groep met jonge mannen en vrouwen is niet zomaar een groep. Zoals ook de naam van de groep al vragen op zal roepen, gebruiken ze rake teksten om de jeugd te prikkelen waarvoor we leven! Hun onlangs uitgebrachte CD 'Hoog van de toren' is inmiddels al aardig op weg een succes te worden.

Van het openluchtconcert werd onder goede weersomstandigheden genoten. Koffie en andere versnaperingen werden door ‘De Bank' geserveerd.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum