Overslaan en naar de inhoud gaan

Geweldige kinderkampen vanuit de Kinderfeestweek Veendam

Door op vrijdag, 30 augustus, 2013 - 08:33

KINDERKAMP - In de laatste week van de schoolvakanties was er weer een heerlijke Kinderfeestweek in Borgerswold. Alle kids uit de bovenbouw hebben daar een uitnodiging meegekregen voor de kinderkampen in Annerveenschekanaal. Maar natuurlijk zijn alle kids welkom. Er zijn twee verschillende kampen: voor groep 5 t/m 7 van 13 t/m 15 september en voor groep 8 en de brugklassers van 20 t/m 22 september.

Wat gebeurt er zoal tijdens het kamp in Annerveenschekanaal? We gaan plezier hebben en loofhutten bouwen, samen uit de Bijbel leren, lekker zingen (ook bij het kampvuur), survival, workshops en veel grote spellen doen. Het kamp begint vrijdag om 19.00 uur en wordt zondag afgesloten om 13.30 uur.
De kosten zijn laag; voor maar € 15,00 kunnen de kids er bij zijn. En daarvoor hoef je niet van alles van God te weten of op zondag vaak naar de kerk te gaan, maar wel meer willen leren over God.

De Kinderfeestweek is gezamenlijk project van de Christelijke Gereformeerde kerk Vrijgemaakt en de Baptistengemeenten Veendam en De Ontmoeting. Veel van de leiding is er ook bij tijdens het kamp omdat ze het geweldig vinden om samen plezier te hebben en van God te vertellen. De kampen vallen onder de stichting Springplank, vandaar de naam: Springplankkampen.

Meer informatie en/of opgeven kan via www.kinderfeestweekveendam.nl (leuke filmpjes van de kampen van 2011 en 2012 (Loofhuttenfeest)) of via info@kinderfeestweekveendam.nl.

De kampen zijn heel bijzonder. Veel medewerkers komen er al jaren en dat geldt ook voor de kinderen. "Ah toe, mag ik niet nog een jaartje komen? Dat gaat best met de kinderen uit groep 8!" was de reactie van een tiener die nu naar de 2e klas gaat.

Hoewel het kamp maar 42 uur duurt, is het een zeer intensief kamp. Niet omdat de kinderen zo laat gaan slapen, maar omdat er veel te doen is, zowel lichamelijk als geestelijk. En doordat er in kleine groepen veel gedaan wordt, is er ook veel tijd voor elkaar, bouwen kids en leiding in een weekend een behoorlijke band op. Dat de kinderen enorm genieten is ook te zien op de filmpjes op de site. Vervelen is er niet bij, ook niet tijdens de vrije tijd op het kamp. Er is namelijk van alles te doen op het ruime terrein met dieren, bosjes om je in te verstoppen, een sportveld, de hutten, knutselwerkjes, haarvlechten of gewoon lekker kletsen met de leiding.