Overslaan en naar de inhoud gaan

De Pruiverij in Veendam uitgebreid met reuzenrad en koopzondag!

Door op vrijdag, 30 augustus, 2013 - 14:15


Archieffoto

PRUIVERIJ en OETMAARKT - Het evenement op 7 en 8 september zal bruisender dan ooit worden! Onder de noemer "Pruiverij" vindt al jaren een groot culinair en cultureel evenement plaats in het centrum van Veendam. Het is oorspronkelijk begonnen als een proeverij van hapjes en kleine gerechtjes gepresenteerd door de horeca in het kader van het 350-jarig bestaan van Veendam. In de loop der jaren is het evenement uitgebreid met de Oetmaarkt, een Straatmuzikantenfestival, een kunstmarkt, diverse straattheater-acts en een kinderplein.


Archieffoto

Nieuw dit jaar is het spectaculaire reuzenrad op het Veenlustplein. Het is de stichting Bogdike, i.s.m. de ondernemersvereniging Veendam Centraal, gelukt om twee dagen lang een 25 meter hoog reuzenrad op het Veenlustplein te laten draaien. Via verschillende winkeliers worden entreemunten uitgegeven maar natuurlijk is er ook gewoon muntverkoop bij het reuzenrad. Het rad draait zaterdagavond door zolang er belangstelling is!


Archiefvideo

In tegenstelling tot voorgaande jaren is nu gekozen voor de zaterdag en de zondag (i.p.v. vrijdag en zaterdag). Hierdoor denkt de organisatie meer mensen de mogelijkheid te kunnen bieden om dit schitterende evenement te bezoeken. De tijden zijn zaterdag vanaf 11.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Archieffoto

Verder komt de suikerbus langs bij de Oetmaarkt voor de presentatie van een internationaal fotografieproject over suiker en globalisering, hebben we op de Pruiverij de Keurslager BBQ-experience en laat Wijk- en buurtbeheer Centrum een treintje door het centrum rijden voor het hele gezin. Op het straatmuzikantenfestival mogen we o.a. begroeten Gerry Wolthof, Bert Hadders + Nozems, Harrie Loco, Herbie and the Guitarguy, Dixie Dudes en diverse andere muzikanten. Met name op de zaterdagmiddag zullen de bezoekers worden verrast door gekke typetjes, steltlopers en andere straattheateracts.

Alles bij elkaar weer voldoende reden om op 7 en 8 september naar het bruisende centrum van Veendam te gaan.


Archieffoto