Overslaan en naar de inhoud gaan

Perfect verlopen Open Dag kanovaren WSV Langebosch

Door op maandag, 26 augustus, 2013 - 19:11

PEDDELAARS - Onder ideale weersomstandigheden heeft de kanovereniging WSV Langebosch zondag haar Open Dag gehouden. In en om het clubgebouw van de kanoclub was het een gezellige drukte. Het waren vooral de kinderen die van de gelegenheid gebruik maakten om te pedellen. De ouders en grootouders genoten mee aan de kant.

Maar ook een enkele ouder liet zich verleiden om in een kajak te stappen voor een mooi rondje varen over het Peerdewaske. Het was op deze mooie zomerdag een uitgelezen kans om onder begeleiding van enthousiaste en ervaren kanovaarders te kanoën. Vanaf de kant en op het water kregen de gelegenheidskanoërs de nodige instructies. Verschillende typen kano's lagen ook te "kust" en te keur.

Verder was er natuurlijk de gelegenheid om informatie te verkrijgen over alles wat met deze watersport te maken heeft.

Het kanopolo team De Veenploeters gaven spetterende demonstraties van hun, zo op het oog, ruige sport. Kanopolo is een soort van waterpolo, maar dan in kano's. Het is ook een heel intensieve sport en het gevecht om de bal levert vaak spectaculaire taferelen op.

Om overeind te blijven, of beter gezegd boven water, moet er stevig getraind worden om deze 10 minuten durende explosie van sportief geweld te kunnen doorstaan. Zowel techniek als conditie zijn doorslaggevende zaken in deze sport. Maar het weerhoudt ook dames niet van deelname aan deze fysiek veeleisende tak van sport. De Veenploeters kunnen al een bijna compleet damesteam op het water krijgen.

De Veenploeters bestaan nu uit ongeveer 14 personen en heeft 2 teams, waaronder een 2e klasse- en een 3e klasse team. Mocht u eens willen kijken hoe het er bij het kanopoloën aan toe gaat, kan er een kijkje genomen worden op de dinsdag, woensdag- of vrijdagavond. Bij interesse is er de mogelijkheid om een keer mee te doen. De Veenploeters doen mee aan officiële toernooien.

Tot laat in de middag was het een gezellige drukte bij het clubgebouw. Met vooral kinderen op het water, en ouders op de wal om alles te aanschouwen.

Het kanovaren is een sport die door het hele gezin beoefent kan worden. Voor sport, spel en actie is er kanopolo in de vereniging. Voor rust, ontspanning en natuur kan er gekozen worden voor vlakwater kanoën.

De vereniging telt ongeveer 40 leden en het is een club met veel gezelligheid en plezier. Meer informatie kunt u vinden op de website van WSV Langebosch.


Fotoalbum's:
Henk Drenth
Gerard Boer