Overslaan en naar de inhoud gaan

Flashies spelen goed toernooi in Assen midspeelster Manon van Rheenen valt geblesseerd uit

Door op zondag, 25 augustus, 2013 - 18:03

Door Ron Hekkelman

VOLLEYBAL - Veendamse volleybaldames openen de voorbereidingsfase op de competitie op het Sudosa-desto toernooi in Assen. Het toernooi was op 1e divisieniveau en daar konden de meiden dus flink hun tanden in zetten. Zeker omdat er nog maar 2 trainingen waren volbracht in de afgelopen week.

In de eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Dynamo Tubbergen en de dames starten sterk. Er werd scherp geserveerd, goed gevarieerd aangevallen en degelijk verdedigd. Dat was ook nodig want als de ballen te simpel over het net verdwenen, kwamen ze als harde doeltreffende klappen terug in het eigen achterveld. De wedstrijd ging gelijk op en aan het eind van de eerste set maakten de Flashies net iets meer fouten als Dynamo.

Omdat de doelstelling was dat iedereen volop speelminuten zou krijgen en zich op meerdere posities zouden "inwerken" werd de opstelling in de tweede set volledig omgedraaid. De hele bank kwam binnen de lijnen, en de ploeg ging gewoon door op de ingeslagen weg. Met goed spel zeker gezien ook de positiewisselingen werd een voorsprong genomen op de Tukkerse dames.
Na een ruime halve set een flinke tegenslag voor Flashie Manon van Rheenen. Bij een aanvalssprong kwam ze verkeerd neer en het leek er op dat ze haar knie verdraaide. Ze kon niet verder spelen en dus kwam Colinda Makken weer terug in het veld.

De blessure had gelukkig geen weerslag op het spel en de dames brachten deze set netjes met winst binnen. In de derde set ging de strijd opnieuw gelijk op hoewel de wisselmogelijkheden wat beperkter waren werd er toch in een andere samenstelling een goed spelletje op de mat gelegd. Dynamo wist deze "halve" set nipt te winnen.

Na een pauze van 20 minuten startte de wedstrijd tegen Sudosa-desto. Ook nu weer startten de ploegen gelijkwaardig en bleek Flash bestand tegen de in de competitie één klasse hoger acterende tegenstanders uit Assen. De eerste set werd op het nippertje een prooi voor de gastvrouwen, maar Flash kon volop mee. Gaandeweg bleek wel dat de vermoeidheid zijn tol begon te eisen. Hierdoor werd de pass wat onrustiger en de versmalde selectie (Manon van Rheenen, Marloes Ham (nog herstellend van een zware knieblessure en de extra rust voor Sandra Laarman vanaf de 2e set) werd wat meer met in de lage verdediging gedrukt.
De tweede set was hierdoor een duidelijke zege voor de thuisploeg. In de derde set herstelde de ploeg zich weer redelijk door een tactische omzetting in de service en kon het Sudosa-desto lang bijhouden. Toch wist Flash deze set niet winnend af te sluiten.

Gezien het spelniveau en de korte voorbereiding waren de coaches tevreden met wat ze hadden gezien. Maandag wordt de "medische panne" van Manon van Rheenen bekeken. Volgende week zijn de dames vrijdag zaterdag en zondag op trainingskamp in 2e Exloërmond, waar op de zaterdag vanaf 11.00 uur een driekamp wordt bestreden tegen Smash Beilen en het eigen Dames 2 team, om nog meer speelminuten op te doen.