Overslaan en naar de inhoud gaan

vanBeresteyn start met verrassende seizoenspresentatie

Door op zaterdag, 24 augustus, 2013 - 07:09

SEIZOENSPRESENTATIE - Voor het eerst in haar bestaan wordt aan het begin van het theaterseizoen 2013 - 2014 in vanBeresteyn een seizoenspresentatie gehouden. Regionaal en landelijk bekende artiesten die in de loop van het seizoen optreden in vanBeresteyn zullen die avond een voorproefje van hun voorstelling geven.

Het belooft een hele leuke afwisselende avond te worden op 7 september aanstaande. Theaterdirecteur Simon Scholtens is er in geslaagd enkele landelijk bekende artiesten naar Veendam te halen die in een kort optreden van 10 à 15 minuten een voorproefje laten zien van hun optreden later in het seizoen. Wie er komen blijft een verrassing, maar de bezoekers krijgen waar voor hun geld. "Je moet niet verwachten dat we voor zo'n avond hele grote namen voor een kwartiertje naar Veendam kunnen laten komen", aldus Scholtens, "daarvoor is de afstand te vaak te groot, maar ik ben heel blij dat we toch enkele artiesten een uit het landelijke cabaret- en muziekcircuit hebben kunnen strikken"

Voorheen de Bende
Verder treden in het programma artiesten op uit het regionale circuit. Scholtens licht een kleine tip van de sluier op: "We hebben in ieder geval een voorproefje van de nieuwe productie van Voorheen de Bende samen met het Noord Nederlands Toneel", vertelt hij. Hierin treden de "bendeleden" Frank den Hollander, Peter de Haan, Alina Kiers, Jan Veldman op samen met NT-acteur Albert Secuur. Deze productie beleeft zijn première in vanBeresteyn en zal er drie avonden te zien zijn. Een deputatie van dit gezelschap is dus ook van de partij zijn op 7 september, samen met nog enkele andere regionale optredenden.

Filmhuis
Ook het filmhuis vanBeresteyn zal een vooruitblik te zien zijn. Het filmhuis combineert actuele films met art house films en per seizoen 1 klassieker. Op de seizoenspresentatie worden onder meer trailers vertoond van enkele films die in het begin van het seizoen te zien zijn.

Pruiverij en Oetmaart
De seizoenspresentatie valt in het weekend waarin ook in het centrum van Veendam de jaarlijkse pruiverij en oetmaarkt plaatsvindt. Bezoekers van de Oetmaarkt kunnen op 7 en 8 september theaterkaarten aanschaffen met een leuke korting. 's avonds bestaat die mogelijkheid ook.

De seizoenspresentatie begint om 20.15 uur. De presentatie is in handen van medewerkers van het theater zelf. Zij zullen de optredens introduceren en korte interviews houden met de artiesten. En aan de toegangsprijs hoeft het niet te liggen. Deze is slechts € 5,00, inclusief een pauzedrankje. vanBeresteyn hoopt op een volle bak.