Regio

Culturele markt in Oude PekelaOUDE PEKELA - Vrijdag 6 september wordt parkeerterrein De Helling in Oude Pekela omgetoverd in een kleurrijk festival van mensen. Van 16.00 tot 19.00 uur vindt een culturele markt plaats onder de noemer ‘kennismaken met andere culturen'.

De culturele markt is voor jong en oud. Zo zijn er activiteiten als djembe spelen, knutselen en henna versieren. Daarnaast is er voor de kleintjes een springkussen aanwezig.
Maatschappelijke en vrijwillige organisaties uit de gemeente Pekela staan met kraampjes op de markt. Zo zal VluchtelingenWerk Noord Nederland aanwezig zijn met de Mensenbieb: "Leen geen mening, oordeel zelf! Ga een gesprek aan en ervaar een bijzondere ontmoeting met de vluchtelingen van Mensenbieb."

Buffet
Naast de markt kunnen de inwoners van de gemeente Pekela vanaf 17.00 uur aanschuiven bij een intercultureel buffet. Dit buffet zal geopend worden door wethouder Anneke Duit.

De culturele markt wordt georganiseerd door CMO Groningen, gemeente Pekela, 1-2 Smile, Bibliotheken Pekela, AZC Oude Pekela, de Badde, Stichting de Vrolijkheid, VluchtingenWerk Noord Nederland & Angela en Marian Prins van Kinderkeuken Stamppot Janssen.

De markt wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen en de Gemeente Pekela.

Wat: Culturele markt
Wanneer: Vrijdag 6 september van
Tijdstip: 16.00 - 19.00 uur, het buffet start om 17.00 uur
Kosten buffet: € 3,00 p.p.
Waar: Parkeerterrein De Helling in Oude Pekela

Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wia Huisman
w.huisman@mijneigenbibliotheek.nl