Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Stadsbus lijn 271 Veendam - Wildervank

Door op woensdag, 21 augustus, 2013 - 14:59

STADSBUS - Vanaf maandag 26 augustus 2013 rijdt een nieuwe Stadsbus in Veendam en Wildervank. De huidige Servicebus wordt hiermee vervangen. Op vrijdag 23 augustus 2013 wordt de Stadsbus officieel gelanceerd. Wethouder Henk Jan Schmaal zal de nieuwe Stadsbus om 14.00 uur onthullen op het Veenlustplein.

Op het Veenlustplein staat vrijdagmiddag ook de voorlichtingsbus van het OV-bureau Groningen Drenthe. Hier kan iedereen terecht met vragen over het openbaar vervoer en de OV-chipkaart. Er is een speciale actie waarmee inwoners een gratis anonieme OV-chipkaart krijgen als ze in de bus saldo opladen, op hun eigen OV-chipkaart of op de anonieme OV-chipkaart. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar: op=op.

Route Stadsbus
De Stadsbus rijdt elk uur van station Veendam via Veendam Noord naar het centrum en daarna verder naar Wildervank. Van Wildervank Westerhave rijdt hij via het centrum weer naar het station.
De bus rijdt langs winkelcentra, het zwembad en komt zo dicht mogelijk bij woonzorgcentra en seniorencomplexen.

Dienstregeling
De Stadsbus rijdt van maandagmiddag tot en met zaterdag en rijdt niet op zon- en feestdagen.

Vervoerbewijzen
Bij de chauffeur zijn Eurokaartjes te koop. Een Eurokaartje van € 2 is één uur na afstempeling geldig en kan gebruikt worden voor een rit binnen Veendam/Wildervank. Per Eurokaartje kunnen twee kinderen t/m 11 jaar gratis met een volwassene meereizen.
Ook met de OV-chipkaart kunnen twee kinderen t/m 11 jaar gratis met een volwassene meereizen. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis mee met de bus. Voor reizigers van 65 jaar of ouder biedt een persoonlijke OV-chipkaart de meeste voordelen. Er geldt een leeftijdskorting van 34% in de bus. Informatie over de OV-chipkaart staat op www.ov-chipkaart.nl. In de Stadsbus zijn ook een sterabonnement, OV-maand- en jaarkaart geldig.

Gratis dienstregeling op maat
Qbuzz kent de service ‘Mijn Qbuzz'. Dit is een persoonlijke pagina op de website van Qbuzz, Qbuzz.nl/gd.. Hierop kunnen reizigers lijnen opslaan waarmee ze vaak reizen. Zo ontstaat een persoonlijk busboekje. Qbuzz klantenservice kan desgewenst helpen bij het samenstellen en printen van een persoonlijk busboekje.