Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuw seizoen met nieuwe cursussen Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam

Door op donderdag, 15 augustus, 2013 - 06:30

NIEUW SEIZOEN - Onder het motto ‘Nooit te vroeg en nooit te laat' heeft De Muziek-, Dans- en Theaterschool in cultuurcentrum vanBeresteyn weer een heel seizoen met nieuwe cursussen. Speciaal is de aandacht voor de oudere leerling. In het vorige seizoen is al de mythe doorbroken dat een oudere leerling (wat is oud!) geen instrument kan leren spelen. Nu worden groepslessen en korte cursussen aangeboden.
Zoals een cursus Bluesgitaar. Blues is al vele jaren een populaire muziekstijl in Veendam en wijde omgeving. Deze cursus van 10 lessen behandelt de bluesmuziek in al zijn facetten. Deze cursus is voor de meer gevorderde gitaristen.
Juist voor de beginnende gitarist is de cursus kampvuurgitaar. In deze cursus van 10 lessen leren beginners eenvoudige liedbegeleiding op de akoestische gitaar. Veel mensen willen graag eenvoudige liedjes kunnen begeleiden, bijvoorbeeld de liedjes die hun kinderen zingen of bekende liedjes van de radio maar zien op tegen het leren spelen van een instrument. Deze cursus is bedoeld om die mensen over die drempel heen te helpen. De gitaar is een ideaal instrument om liedjes te begeleiden.
Voor degene die liever een blaasinstrument bespeelt, zijn er ook mogelijkheden. De cursus is bedoeld voor beginnende muzikanten vanaf ongeveer 50 jaar. De cursus omvat 8 lessen van een uur, en kan steeds vervolgd worden. Kun je in 8 lessen een orkest maken en een uitvoering geven? Ja, dat kan!
Voor degene die graag de andere kant van muziek maken wil bekijken is er de cursus theorie voor volwassenen. In 8 lessen worden de basisbegrippen van de muziektheorie behandeld.

Uiteraard wordt de jonge leerling niet vergeten. De vorig jaar gestarte oriëntatiecursus is goed in de smaak gevallen. Dus deze wordt vervolgd. Ook willen we verder met het kinderkoor. Uiteraard is er voor de jonge kinderen weer de cursus Algemene Muzikale Vorming. Ook bij ballet en kinderdans kunnen weer leerlingen geplaatst worden.
Verder kunnen jongeren zich weer opgeven voor een musical. Theater heeft dit schooljaar de grote uitvoering op het podium van vanBeresteyn. Het wordt een stuk met muziek en dans. Er kunnen veel nieuwe toneelspelers meespelen.
Al dit moois is te vinden op de website van de Muziek-, Dans- en Theaterschool: mdtveendam.nl.