Overslaan en naar de inhoud gaan

Slot Open Tuinen Estafette in Hoogezand-Sappemeer en Veendam

Door op maandag, 12 augustus, 2013 - 06:23

OPEN TUINEN - De laatste etappe van De Open Tuinen Estafette die Groei & Bloei Provincie Groningen deze zomer organiseert is op 17 en 18 augustus in Hoogezand-Sappemeer en Veendam. In totaal zijn er 24 tuinen te bezichtigen die door hun eigenaren gratis worden opengesteld voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur.

Een korte beschrijving van de tuinen, de adressen en de dagen waarop de tuinen zijn geopend staan op de website www.veendam.groei.nl en www.hoogezand-sappemeer.groei.nl Ook zijn de adressen te vinden op de website www.tuinenestafette.opentuinen.net

In een uitgebreide en mooi opgemaakte Open Tuine Gids zijn alle tuinen opgenomen: http://issuu.com deze gids is tevens verkrijgbaar bij de bibliotheek en de VVV.

De Open Tuinen Estafette wordt dit zomerseizoen voor het eerst in deze vorm georganiseerd door Groei & Bloei Provincie Groningen. In verschillende weekenden in de maanden mei, juni, juli en augustus hebben tuineigenaren in verschillende delen van de provincie hun tuin opengesteld voor publiek. Deze opzet is een groot succes gebleken. Vele mensen hebben inmiddels genoten van de tuinen in de verschillende bloeiperioden.

Op 17 en 18 augustus wordt de Open Tuinen Estafette afgesloten in de afdelingen Hoogezand-Sappemeer en Veendam. De tuinen staan nog in volle bloei en u kunt er informatie krijgen van de tuineigenaren over hun tuin, de inrichting en de planten die er staan. Maar u kunt ook gewoon rondlopen en genieten van de borders met de vele bloeiende vaste planten, dahlia's, rozen en éénjarigen. Ook grassen geven in dit deel van het seizoen de tuinen een mooie uitstraling.

U bent in het weekend van harte welkom bij de vier en twintig enthousiaste leden van Groei & Bloei Hoogezand-Sappemeer e.o. en Groei & Bloei Veendam e.o. om mee te genieten van hun passie voor tuinieren.