Overslaan en naar de inhoud gaan

Start verenigingsseizoen Harmonieorkest Voorwaarts

Door op zondag, 11 augustus, 2013 - 12:39


START - Sommige mensen genieten nog van een welverdiende vakantie, maar voor de muzikanten van Harmonieorkest Voorwaarts Veendam begint het nieuwe seizoen alweer. Percussionband ‘Beat2Beat', een onderdeel van de vereniging, heeft zelfs al twee optredens achter de rug. De muzikanten van Dweilorkest Wakker Worden! hoeven in september pas weer aan de bak.

De vereniging heeft een duidelijke regionale functie, want ongeveer eenderde komt van buiten de gemeente grensen en ook de optredens zijn vaak in de omliggende gemeenten. De leden komen, naast Veendam en Wildervank, onder meer uit Muntendam, Pekela, Assen, Groningen, Alteveer, Gieteveen en Winschoten.

Het belooft een interessant jaar te worden voor het harmonieorkest. Op 23 november staat er een optreden gepland met de bekende Groninger band DiepTriest en in mei zal er een bijzonder concert gehouden worden om te vieren dat dirigent Ruud Extra 10 jaar de leiding heeft over het harmonieorkest.

Zowel de percussiegroep als het dweilorkest zijn veel gevraagd en treden niet alleen op in Veendam, maar ook daarbuiten. Beide groepen zijn te horen geweest in onder meer Groningen, Delfzijl, Winschoten, Appingedam, Roden en Slochteren.

Voor alle drie de onderdelen van de vereniging is versterking van harte welkom. Geïnteresseerden zijn daarom van harte welkom om op maandag 19 augustus (19:30-21:30uur) de repetitie van Beat2Beat en op dinsdag 20 augustus (19:15-21:30 uur) de repetitie van het harmonieorkest bij te wonen. Het dweilorkest repeteert niet op vaste dagen, maar wil je met het dweilorkest meespelen, kom dan gerust langs op de repetitie van het orkest om meer informatie te krijgen. Alle onderdelen repeteren in het eigen verenigingsgebouw aan de Schippersstraat 21 te Veendam.

Meer informatie is te vinden op de website van de vereniging: www.voorwaartsveendam.nl.