Overslaan en naar de inhoud gaan

Expositie van kunstenares An Doorman in vanBeresteyn

Door op vrijdag, 9 augustus, 2013 - 07:12

EXPOSITIE - Op 16 augustus wordt een nieuwe expositie geopend in de foyer van cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn, Museumplein 5, Veendam. Vanaf dat moment tot 2 oktober is er werk te bezichtigen van kunstenares An Doorman. De tentoonstelling is tijdens de openingstijden van het cultuurcentrum gratis toegankelijk.

Schilderen als uitdaging
Schilderen en tekenen doet An Doorman uit Zuidbroek al ruim 25 jaar. Ze heeft diverse jaren teken-, schilder- en aquarelleercursussen gevolgd aan de Volksuniversiteit Groningen en aan het Noorderpoortcollege Veendam, met als doel steeds verder te komen qua technieken, mengen van kleuren en het opdoen van nieuwe ideeën. Eén van haar begeleiders hierin, kunstschilder Hans Parlevliet, hielp haar om haar aquarelleertechniek te verfijnen en begeleidde haar bij het schilderen van stillevens, bloemen en landschappen. Omdat ze op een gegeven moment behoefte had aan een nieuwe uitdaging is ze zich gaan toeleggen op het werken met acryl. Ze heeft daarbij steun gekregen van Adri Wolters in Noordbroek. Met Adri heeft ze onderzocht of ze naast haar voorliefde voor fijnschilderen zich aangetrokken zou kunnen voelen tot een lossere manier van werken.

Wolters stimuleerde haar enorm met haar adviezen en ideeën om een eigen stijl te blijven ontwikkelen. De schilderijen worden groter en kleuriger. Door het gebruik van acrylverf wordt het schilderij in laagjes opgebouwd, waardoor prachtige doorschijnende effecten ontstaan. En door het veelvuldig mengen van kleuren krijgt het werk van Anneke Doorman een extra warme uitstraling. Momenteel schildert ze naast grote fleurige bloemenschilderijen op 3D doek ook abstract werk. Bij de acrylverf gebruikt ze ook karton, zand, kit en houtslijpsel.
Vanaf 1991 heeft An Doorman op verschillende locaties geëxposeerd. An Doorman heeft ook een website: www.andoorman.nl