Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurders adviseren Acantus over zonnepanelen

Door op dinsdag, 6 augustus, 2013 - 11:50

Eerste huurdersadviesgroep na de zomer van start

ZONNEPANELEN - Een groep huurders geeft in oktober een advies over het gebruik van zonnepanelen aan woningcorporatie Acantus. Dit gebeurt in de vorm van een huurdersadviesgroep. Met deze vorm van huurdersparticipatie wil de corporatie huurders eerder betrekken bij beleid.

Om te komen tot een advies over zonnepanelen komen de huurders vier keer bij elkaar. De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 27 augustus en de presentatie van het advies aan Acantus is op 1 oktober. Onder begeleiding van de Woonbond geeft de huurdersadviesgroep antwoord op vragen als ‘moet Acantus zonnepanelen plaatsen?', ‘wil de huurder ervoor betalen?', ‘wil de huurder het misschien liever zelf aanschaffen?'.

Vanaf dinsdag 6 augustus gaat Acantus huurders benaderen met de vraag of ze willen deelnemen aan de huurdersadviesgroep. Huurders die interesse hebben om mee te praten kunnen zich opgeven. Dit kan via meepraten@acantus.nl. Acantus is van plan vaker huurdersadviesgroepen over diverse onderwerpen te organiseren. Ook hiervoor kan men zich opgeven.

Wat is een huurdersadviesgroep?
Een huurdersadviesgroep bestaat uit ongeveer 10 tot 15 huurders en wordt per onderwerp ‘opgericht'. Op deze manier kunnen huurders incidenteel meedenken over een bepaald onderwerp. In vier bijeenkomsten komt de huurdersadviesgroep bijeen, met als resultaat een advies aan Acantus. De huurders worden op de hoogte gehouden van de gemaakte keuzes, die op basis van het advies worden gemaakt.