Overslaan en naar de inhoud gaan

Frank Woltjes opnieuw succesvol tijdens World Transplant Games in Zuid-Afrika

Door op zaterdag, 3 augustus, 2013 - 15:19

TENNIS - Nadat Frank maandag met het volleybalteam een bronzen plak had gehaald, begon voor hem donderdag het echte werk. Donderdag was het tijd voor het tennis enkel en vrijdag werden de dubbels gespeeld.

In de leeftijdscategorie van Frank (18-29) waren vier poules. Frank was in een poule van vier ingedeeld, samen met spelers uit Groot Brittanie, Frankrijk en Zuid-Afrika. Het waren geen gemakkelijke wedstrijden, maar uiteindelijk eindigde Frank toch als eerste van de poule. Alle wedstrijden gewonnen. Vervolgens kwamen de kwartfinales. Deze speelde Frank tegen een andere Nederlandse jongen. Opnieuw winst. In de halve finale werd Frank opnieuw tegen de tennisser uit Frankrijk gekoppeld en hij wist deze wedstrijd ook te winnen. Finale dus.

Frank speelde de finale tegen Paul Bill, een sterke Engelse tennisser. Maar....... Frank kan ook goed tennissen en dat bleek. Hij kwam op een voorsprong van 3-1 met alle kansen op meer. Toen sloeg echter het noodlot toe. Frank verstapte zich op de betonbaan en ging door zijn rug. Hij probeerde nog door te spelen, maar met de stand 3-2 en 40-30 moest hij opgeven. Zwaar teleurgesteld was hij met zijn zilveren medaille. Er had immers goud in gezeten.
Met pijnstillers verscheen Frank vervolgens vrijdag op de baan voor de dubbels. Eerst werden de heren- en damesdubbels afgewerkt. Frank en Stefan speelden in de poule tegen Spanjaarden en Argentijnen geweldige wedstrijden. Tegen de Argentijnen wonnen ze met het minimale verschil.
In de halve finale wonnen ze gemakkelijk van hun tegenstanders, een Nederlands koppel.

Op naar de finale en opnieuw stond Paul Bill tegenover Frank. Nu in het dubbelspel. Frank had tijdens de World Transplant Games in 2011 samen met zijn toenmalige partner de finale verloren en was gebrand op revanche. En dat kwam er en hoe! Ze wonnen hun partij en hadden daarmee GOUD!
Snel moest de knop weer om, want de mix stond nog op het programma. Opnieuw 4 poules. Alleen de poulewinnaars gingen door naar de kruisfinales en het lukte Frank en Hilde om alle poulewedstrijden te winnen. Op naar de halve finale. Een pittige wedstrijd tegen de Hongaren.
Ze speelden allebei geweldig en wonnen de partij eigenlijk heel gemakkelijk, ondanks het goede tegenspel van de Hongaren. Opnieuw finale dus.

De finale werd gespeeld tegen Ariel, een Argentijn, die al jarenlang het tennis domineert in zijn leeftijdsgroep (30-39). Het ging geruime tijd gelijk op en Frank en Hilde speelden opnieuw hun beste tennis, maar dat was niet genoeg deze keer. Ze verloren uiteindelijk de wedstrijd en ontvingen een zilveren plak in de mix.


Al met al dus een geweldige oogst voor Frank:

  • Brons met volleybal
  • Zilver met tennis enkel
  • Goud met tennis heren dubbel
  • Zilver met tennis mix