Overslaan en naar de inhoud gaan

Races met klassieke motoren in Veendam

Door op maandag, 29 juli, 2013 - 07:00

KLASSIEK- Zondag vonden weer de jaarlijkse wedstrijden van het Rijdend Motorsport Museum plaats op Industrieterrein De Vrijheid, Adriaan Tripweg/Vrijheidsweg in Veendam. De race wordt gereden met klassieke motoren. De winnaar is degene die het meest constant zijn rondjes rijdt en dat betekent dat de langzaamste rijder in een klasse bovenaan kan eindigen. Aan de start motoren van o.a. Kreidler, BSA, Ducati, Velocette, Triumph, Vincent in de klassen: 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, Rigid Webb+125cc oud, de Sportklasse, het Kreidler Cup Race Team. Voorafgaand aan de demo-wedstrijden vond er een defilé plaats geopend door motorliefhebber in hart en nieren: Lenus Ottjes, de organisator van de jaarlijkse Toeterrit.

Het was voor de vele toeschouwers genieten van het motorgeweld die de historische bolides in de verschillende klassen voortbrachten.

Op het snelle circuit op het Bedrijventerrein De Vrijheid konden de coureurs het gas goed opendraaien. En dat deden ze ook.

Maar snelheid is dus nimmer alleen de bepalende factor voor het eindresultaat. De regelmatigheidsritten zijn ingesteld om iedereen, dus ook de coureurs met minder snelle oldtimer motoren, een gelijke kans op de overwinning te geven.

Om dat te bepalen zijn er twee mensen voor nodig, waarvan 1 achter de computer en een iemand op een bepaald punt van het circuit. Elke keer als een coureur dat punt passeert wordt de nummer van de coureur genoemd en dat wordt dan in de computer aangeklikt. Een programma rekent op het eind van de 2 manches uit welk coureur het regelmatigst zijn ronden over beide manches heeft gereden.

Zo is het dus heel goed mogelijk dat de langzaamste coureur het regelmatigst rijdt, en de beker mee naar huis mag nemen.

Voor de 50cc klasse ging Hein Nicola als winnaar over de meet. Voor de 125cc was dat Henk Vels. De 250cc kon Jacob Imminga voor zijn rekening nemen. In de 350cc ging Jacob Imminga met de hoofdprijs strijken. In de 350cc mocht Pieter Ottosen dit gaan doen en voor de 500cc Mario Withake.

In de 125cc Oud klasse wist André vd Berg voor de hoogste eer te gaan, en in de Rigid web Willem Stahlecker. Met de zijspannen was het de combinatie Ben en Jarno Fietje, in de Cuppers haalde Joop vd Kolk zijn eerste prijs binnen. En in de WT-HJK plaatste Pieter Ottosen zich bovenaan de ranglijst.

Voor meer informatie en ook over de verdere prijswinnaars, klik hier en hier naar de site van de Stichting Rijdend Motorsport Museum.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum