Overslaan en naar de inhoud gaan

Verloskundigenpraktijk Borgerspark verhuisd

Door op dinsdag, 16 juli, 2013 - 22:02

Door Bianca Kor

VERHUISD - Onlangs is de verloskundigenpraktijk Borgerspark verhuisd naar Beneden Oosterdiep 11-1, tegenover de haven in het centrum van Veendam.

De praktijk is op 1 augustus 1980 opgericht en gaat dus al heel wat jaren mee. De praktijk is verhuisd omdat de praktijk in het huis van Tom Bus was gevestigd. Dit betekent dat privé en zakelijk vaak door elkaar heen liepen en dat veroorzaakte onrust.

Het team bestaat uit Tom Bus, Dorien Kraima en Anita Krans. De drie verloskundigen willen een persoonlijke band opbouwen met hun cliënten door een regelmatige controle te laten plaats vinden, informatie en adviezen te geven en ze zijn het eerste aanspreekpunt bij vragen en/of problemen.

De verhuizing was ook noodzakelijk omdat er nu veel aandacht is voor de toekomstige ouders. De begeleiding is nu veel intensiever. Zo vind er tegenwoordig een screening plaats. Er wordt gevraagd of er vóór de geboorte onderzoek is gedaan naar bepaalde ziektes. Er wordt ook meer voorlichting gegeven. Het is belangrijk om te weten wat er speelt in het gezin. Dat betekent dus dat de verloskundigenpraktijk er een maatschappelijke functie bij heeft gekregen.

Het telefoonnummer is: 0598-620230. Elke nieuwe aanstaande ouder kan contact met de praktijk opnemen.