Overslaan en naar de inhoud gaan

Pubers molesteren 7-jarige jongen in Veendam

Door op zaterdag, 13 juli, 2013 - 13:53

GEZOCHT - Donderdagmiddag rond 16.15 uur waren vier jongetjes van 7 en 8 jaar oud op het grasveld van basisschool de Viermaster, locatie de Lauwers aan het spelen. Twee grote jongens van circa 13-16 jaar hielden zich ook op bij het grasveld. Zonder enige aanleiding pakte één van de grote jongens een losse baksteen van de grond en gooide deze naar één van de jongetjes, met als gevolg dat deze met een gat in zijn hoofd op de grond viel. De jongens zijn er meteen op de fiets vandoor gegaan richting van de Sorghvlietlaan, zonder zich om het hevig bloedende kind te bekommeren.

Een vriendje is meteen hulp gaan halen bij de moeder van het gewonde jongetje. Deze is daarop met haar zoontje naar de huisarts gegaan en doorverwezen naar het ziekenhuis. Het bleek gelukkig allemaal mee te vallen, de wond is gehecht maar de schrik zit er goed in bij de jongen, zijn ouders en zijn vriendjes.

De vader heeft inmiddels aangifte gedaan en is er een dadersignalement.

  • Jongen 1:
    Tussen de 12 en 15 jaar en had een fiets met gele flappen op de bagagedrager, wat leek op een krantenbezorgen. Deze jongen had kort haar.
  • Jongen 2:
    Tussen de 12 en 15 jaar en had een shirt aan met een 'doodskop' er op. Deze jongen had lang haar.

Heeft u deze jongens gezien of kent u ze, neemt alstublieft contact op met de politie in Veendam via 0900-8844.