Overslaan en naar de inhoud gaan

Jachthaventje in Wildervank sterk in verval

Door op maandag, 15 juli, 2013 - 18:00

VERVAL - De CDA afdeling Veendam-Wildervank maakt zich ernstig zorgen over de onderhoudstoestand en het aanzicht van het jachthaventje Schipperskwartier in Wildervank. De beschoeiing aan de kades zijn verrot, de meerpalen staan scheef. Bij vorstperiodes met ijs zijn de palen in de loop der tijd omhoog getrokken. Ook ligt er een verroeste schuit die bij binnenkomst in de haven de indruk geeft dat je bij een botensloper bent beland. Ringen om de schepen aan vast te leggen breken af.

Op dit gegeven werd het CDA attent gemaakt door een eigenaar van een jacht dat al wat langer in de haven verblijft. Jachten maken volgens zeggen rechtsomkeert en mijden de haven. Ontzettend jammer van zo'n mooi rustig gelegen plekje waar je met je motorjacht kunt verblijven.

De haven wordt onderhouden door een stichting. Echter het achterstallig onderhoud aan de kaden en meerpalen is zodanig dat dit niet meer met wat vrijwilligerswerk is op te lossen. Ook moeten er regels komen dat boten die niet meer worden onderhouden en rijp zijn voor de sloop kunnen worden verwijderd.

"We zullen als gemeenteraad en college met de stichting een oplossing moeten vinden. Het college is van de toestand op de hoogte gesteld", aldus fractievoorzitter André Hammenga van het CDA.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum