Overslaan en naar de inhoud gaan

Frank Woltjes klaar voor vertrek naar Zuid Afrika

Door op donderdag, 11 juli, 2013 - 06:17

TENNIS - Donderdag 25 juli vertrekt Frank Woltjes, Wildervanker, nier getransplanteerd en tennisser, naar Durban, Zuid Afrika. Voor de zesde keer in successie maakt Frank deel uit van de Nederlandse selectie van de Stichting Sport en Transplantatie.
Anderhalf jaar lang is er fanatiek getraind in Leusden en bij zijn eigen tennisvereniging ‚ Veracket‘ .
Na de bekendmaking van de definitieve selectie zijn diverse sponsors aangeschreven om de eigen bijdrage van deze student aan de World Transplant Games (deels) te bekostigen. Gelukkig waren velen bereid om Frank op weg te helpen richting Durban.

Naast bedrijven en individuele personen, werd er zelfs een inzamelingsactie gehouden tijdens een tennistoernooi. De sponsors zullen na de World Transplant Games worden uitgenodigd voor een BBQ en tennistoernooi, waarbij Frank zal vertellen over zijn tennisprestaties in Durban. Alle sponsors van Frank zijn terug te vinden op de website.

Website Frank : http://wtg2013.jouwweb.nl/frank-woltjes

Tijdens de voorgaande edities ( Frankrijk, Canada, Thailand, Australie en Zweden) was Frank altijd zeer succesvol en wist elke keer met een tennis-medaille thuis te komen. Of dit in Zuid-Afrika ook het geval is kan nu nog niet worden beantwoord. Gezien zijn leeftijd, zal Frank in de sterkst bezette categorie uitkomen ( 18 t/m 29 jaar)

De World Transplant Games is een mondiaal sportevenement, vergelijkbaar met de Olympische Spelen. Circa 2000 sporters zullen aanwezig zijn. Alle deelnemers aan de World Transplant Games hebben een orgaantransplantatie ondergaan. Op deze wijze wil men orgaandonatie in de schijnwerpers plaatsen. Door middel van een orgaantransplantatie kan een persoon weer op hoog nivo sporten.

Afgelopen weekend wist Frank met zijn mixpartner Hilde Dorman nog door te dringen op een goed bezet tennistoernooi in Hengelo. Stad en land werd afgereisd om de tennisslagen en conditie op peil te houden.