Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijfde Scootmobieltocht met klompen en kaas

Door op zaterdag, 6 juli, 2013 - 11:53

Tekst Ina Felder

SCOOTMOBIELTOCHT - Het Platform Gehandicaptenbeleid Veendam organiseerde voor alle bezitters van een scootmobiel in Veendam voor de vijfde keer een scootmobieltocht.

Op het Raadhuisplein verzamelden zich vrijdag 38 scootmobielrijders, en 4 stadswachten voor de begeleiding. Met ook 3 leden van de afdeling WMO van de Kompanjie (WMO gemeente Veendam/Pekela) en twee leden van de organisatie per fiets, waaronder 1 EHBO'er.

Het trok zelfs drie deelnemers uit omliggende plaatsen, Muntendam, Meeden en Hoogezand.

Wethouder Henk Jan Schmaal wenste alle deelnemers een fijne tocht en onder begeleiding van de klanken van het draaiorgel Zwarte Dorus vertrokken de deelnemers. De eerste etappe van de tocht verliep via de Kerkstraat, de Langeleegte en via het Borgerswold naar het zweefvliegveld in Borgercompagnie.

Onderweg ontvingen de deelnemers veel sympathie van ander weggebruikers en van aanwonenden langs de route. Iedereen genoot van de bonte stoet en van de glunderende gezichten.

Bij het zweefvliegveld werd onder het genot van een ijsje een korte pauze gehouden. Veel geluk hadden de deelnemers met de zweefvliegtuigen, die met een lier de lucht werden in getrokken en later weer daalden. Het was een prachtig gezicht, alle scootmobielrijders op het terras, terwijl de zweefvliegtuigen de lucht in gingen of weer naar beneden kwamen. Voor velen was dit de eerste keer dat ze het zweefvliegveld bezochten.

De tocht werd voortgezet via de Verbindingsweg, en langs het Westerdiep naar de kaasboerderij aan de Landbouwstraat.

De mensen werden hier van harte welkom geheten. Er was ruimte genoeg voor alle deelnemers, ook voor de mensen die slecht ter been zijn. Op de scootmobiel konden ook zij naar binnen.

Onder het genot van een lekkere kop koffie met appeltaart werd een verhaal verteld over het wel en wee van de kaasboerderij. Ook werden fraai gedecoreerde eigen gemaakte klompen getoond. Uiteraard volgde er een proeverij van de verschillende kazen. En werd er kennis gemaakt met andere mensen. Kortom, iedereen genoot op zijn eigen manier, en de stemming was opperbest.

Tineke Schmaal ontving een groot applaus voor haar vele werk voor het organiseren van de tocht.

Na het aangenaam verpozen in de Kaasboerderij werd de reis voortgezet via de Kielsterachterweg, de Participantenweg, langs het Westerdiep, de Prins Bernhardlaan, de Wilhelminasingel en via het Julianapark naar het Raadhuisplein.

Op het Raadhuisplein werd er nog een groepsfoto gemaakt, en de stadswachten kregen als dank voor het veilig in banen leiden van de tocht een presentje aangeboden.

De deelnemers gingen opgetogen naar huis, iedereen hoopt op een volgende keer.


Fotoalbum's
Bircan Yilmaz
Henk Drenth