Overslaan en naar de inhoud gaan

Refaja krijgt predicaat TopZorg liesbreuk

Door op vrijdag, 5 juli, 2013 - 06:52

STADSKANAAL - Het Refaja ziekenhuis krijgt wederom van zorgverzekeraar Menzis het predicaat TopZorg voor de behandeling van liesbreuk. Het predicaat geldt tot en met 2014. Ook de fusiepartners van het Refaja (het Scheper Ziekenhuis in Emmen en het Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen) hebben dit TopZorg predicaat ontvangen.
Bij het toekennen van TopZorg neemt Menzis naast criteria voor medische kwaliteit vooral de wensen van de patiënt als uitgangspunt. Daarom is het voldoen aan de richtlijn ‘Behandeling van de liesbreuk' van de NVvH een belangrijk vereiste voor het verkrijgen van het TopZorg predicaat. Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de wensen van de patiënt en vooraf afgestemd met vertegenwoordigers van de verenigingen van medisch specialisten en verpleegkundigen.
TopZorg liesbreuk
Voor patiënten met een liesbreuk is het van belang dat zij snel worden geholpen. Daarom beveelt de NVvH een dagbehandeling aan, met een laag complicatiepercentage en een goede bestrijding van pijn en misselijkheid. In een TopZorg ziekenhuis kunnen patiënten snel terecht in de one-stop-shop voor onderzoek en diagnostiek op één dag. De datum en het tijdstip van de ingreep worden direct ingepland. De operatie dient binnen vier weken na het eerste polibezoek plaats te vinden.

TopZorg ziekenhuis
Het predicaat TopZorg Liesbreuk is niet het eerste dat het Refaja ontvangt. Het ziekenhuis in Stadskanaal biedt ook Menzis TopZorg aan voor de behandeling van heupprotheses, darmkanker en prostaatkanker.

Meer informatie: http://www.menzis.nl