Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaarafsluiting peuterspeelzalen met Rupsje Nooitgenoeg

Door op donderdag, 4 juli, 2013 - 13:57

PEUTERS - Op de peuterspeelzalen was het feest zo vlak voor de zomervakantie. Alle kinderen hebben de afgelopen weken gespeeld, geknutseld, gelezen en geleerd aan de hand van leuke betekenisvolle thema's als de Kinderboerderij, Kriebelbeestjes en het Circus. Al deze thema's worden de afgelopen week afgesloten met leuke creatieve activiteiten.

Voorstelling voor ouders

Op peuterspeelzalen 't Hummelstee en de Molenwiek werd het thema Kriebelbeestjes bijvoorbeeld afgesloten met een ‘toneelvoorstelling' uitgevoerd door de peuters zelf. De voorstelling gaat over het welbekende boek Rupsje Nooitgenoeg. Peuters van 't Gruthuus sloten hun circusthema maandag af met...hoe kan het ook anders?...een spectaculaire circusshow. De afgelopen weken zijn ook een aantal peutergroepen naar de kinderboerderij of een boerenbedrijf geweest.

Belang van peuterspeelzaalwerk
De zes peuterspeelzalen in Veendam, zijn onderdeel van Compaen en bieden speelmogelijkheden aan kinderen van 2½ tot 4 jaar. Het contact met leeftijdgenootjes en de geborgen sfeer in de speelzaal bieden peuters veel prikkels om van alles te ontdekken en te onderzoeken.

Op de peuterspeelzalen van Compaen werken de leidsters volgens het educatieve VVE programma Startblokken. Startblokken is breder dan alleen taalstimulering, het programma richt zich op de totale ontwikkeling van het kind. Naast taalstimulering besteden de leidsters dan ook veel aandacht aan de overige ontwikkelingsge-bieden. Zo is er ook aandacht voor beweging; alle peuters krijgen gymlessen van een sportdocent en bewegen op muziek onder begeleiding van een dansdocent.

Professionalisering
Om het VVE (Voor- en Vroegschoolde educatie) beleid goed te kunnen uitvoeren is er de laatste tien jaar veel geïnvesteerd in peuterspeelzaalwerk, met name op het gebied van scholing van de leidsters. Het heeft ervoor gezorgd dat het peuter-speelzaalwerk van Compaen een professionaliseringsslag heeft gemaakt.

Veiligheid voorop
In mei zijn alle speelzalen van Compaen gecontroleerd door de GGD op veiligheid, hygiëne en VVE. De inspecteur was lovend over het educatieve aanbod en ook op het pedagogisch handelen van de leidsters.

Meer info
Ook na de vakantie gaan we gewoon door met het uitvoeren van peuterspeelzaalwerk! Meer informatie over de peuterspeelzalen: www.groeienopdepeuterspeelzaal.nl