Overslaan en naar de inhoud gaan

Dinet Oosting uit Veendam geselecteerd voor het Nederlands Dames Softbal Team.

Door op maandag, 1 juli, 2013 - 16:36


Dinet in actie voor haar club Fysio Expert Olympia Haarlem tegen UVV

Bron: website Nederlands Dames Softbal Team

SOFTBAL - Dinet Oosting is opgenomen in de selectie van het Nederlands Dames Softbalteam dat in de week van 8 juli t/m 13 juli in Praag zal gaan deelnemen aan het Europees Kampioenschap. Het team o.l.v. Craig Montvidas zal daar haar Europese titel moeten verdedigen.

Selectie Nederlands Softbal Team voor Europees Kampioenschap bekend
Bondscoach Craig Montvidas heeft de uit 17 speelsters bestaande selectie bekend gemaakt van het Nederlands Dames Softbal Team voor het Europees Kampioenschap, dat van 7 tot en met 13 juli zal plaatsvinden in de Tsjechische hoofdstad Praag.

Het Nederlands Softbal Team is regerend Europees kampioen. In 2009 veroverde de ploeg de titel in Valencia (Spanje) toen voor het eerst onder leiding van Craig Montvidas werd gespeeld. In 2011 prolongeerde Oranje de titel in het Italiaanse Ronchi Dei Legionari.

Op het komende Europees Kampioenschap is het Nederlands Softbal Team voor de voorronde ingedeeld in Groep B, samen met Kroatië, Slowakije en Spanje.
Het Nederlands Softbal Team opent het EK op zondag 7 juli om 12.30 uur tegen Spanje. Vervolgens wordt gespeeld tegen Kroatië (maandag 8 juli, 12.30 uur) en Slowakije (dinsdag 9 juli, 12.30 uur). De finaleronde begint daarna op woensdag 10 juli.

Poule A bestaat uit België, Hongarije, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. Poule C wordt gevormd door Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Israël en Rusland. In Groep D ontmoeten Frankrijk, Italië, Oekraïne, Polen en Zweden elkaar.

De Nederlandse selectie bestaat uit ervaren speelsters en heeft geen debutanten. Wel zijn Dinet Oosting en Marisèla de Wind voor het eerst geselecteerd voor een groot evenement. Zij namen met de nationale ploeg eerder al tweemaal deel aan een trainingstrip naar de Verenigde Staten waar wedstrijden tegen sterke universiteitsploegen werden gespeeld. Van de EK-selectie is Marisèla de Wind is de enige speelster die haar interlanddebuut zal maken.

Oolders Omaco Sparks Haarlem levert met vijf de meeste speelsters aan de selectie, gevolgd door FysioExpert Olympia Haarlem en Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels, die elk drie speelsters in de nationale ploeg hebben. Eén speelster komt van regerend landskampioen Alcmaria Victrix, maar speelt ook in de hoogste Amerikaanse college-competitie. De overige vijf speelsters komen dit seizoen uit in de Italiaanse hoofdklasse-competitie. De meeste speelsters zijn op meerdere posities inzetbaar.

De acht speelsters die zijn afgevallen blijven aan de ploeg verbonden als 'alternate' en zijn, indien nodig, oproepbaar. Ook blijven zij beschikbaar voor toekomstige selectiemomenten.
Aanstaande zondag 30 juni speelt het Nederlands Softbal Team nog twee laatste oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK. Op Sportpark Toolenburg, het complex van Hoofddorp Pioniers, wordt vanaf 13.00 uur gespeeld tegen Team AIST, een travel-team uit de Verenigde Staten. De ploeg vertrekt op vrijdag 5 juli naar Praag.
Bondscoach Montvidas en zijn coachingstaf, die bestaat uit Karen Marr en Berend Mannessen, kozen de volgende speelsters:

Pitchers
Dagmar Bloeming - DES Caserta (Italië)
Femke van Dusschoten - Rhibo La Loggia (Italië)
Lindsey Meadows - FysioExpert Olympia Haarlem
Rebecca Soumeru - Oolders Omaco Sparks Haarlem
Ginger de Weert - Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels

Catchers
Anne Blaauwgeers - Rhibo La Loggia (Italië)
Dinet Oosting - FysioExpert Olympia Haarlem
Nathalie Timmermans - DES Caserta (Italië)
Karin Tuk - Oolders Omaco Sparks Haarlem

Infielders
Virginie Anneveld - Oolders Omaco Sparks Haarlem
Chantal Versluis - Oolders Omaco Sparks Haarlem
Britt Vonk - University of California-Berkeley Golden Bears (USA) / Alcmaria Victrix

Outfielders
Nathalie Gosewehr - Oolders Omaco Sparks Haarlem
Saskia Kosterink - Sanotint Bollate (Italië)
Merel Oosterveld - FysioExpert Olympia Haarlem
Yonina Sint Jago - Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels
Marisèla de Wind - Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels