Overslaan en naar de inhoud gaan

Examenuitslagen 2013 Ubbo Emmius Veendam

Door op vrijdag, 28 juni, 2013 - 07:30

Examens 2013: ook de school de vlag uit!

EXAMEN - Ubbo Emmius Veendam heeft alle reden met de leerlingen mee te vlaggen dit jaar. Van de 54 leerlingen slaagden er maar liefst 52! Voor de afdeling Theoretische Leerweg werd een percentage gehaald van 100% geslaagden. Niet alleen het percentage is mooi op orde, ook de cijfers zijn dat. Die uitslagen stemmen de docenten en leerlingen tot grote tevredenheid!

Het cursusjaar 2012/2013 was voor Ubbo Emmius Veendam een jaar van investeren in goede opbrengsten en betere resultaten. Personeel ging op cursus en leerlingen werden nog intensiever gevolgd en zo nodig op maat bediend. Een onder de leerlingen gehouden enquête over hun tevredenheid met betrekking tot de aanpak van dit jaar laat zien dat zij met name bijzonder tevreden zijn over de intensieve begeleiding en de meer gerichte training voor het examen. De inzet om opbrengstgericht onderwijs te bieden levert al in het eerste jaar van actie succes op.
"De opgedane ervaringen nemen we mee naar het nieuwe cursusjaar en worden vertaald naar een vernieuwde onderwijskundige praktijk. Op die manier houden we de verbeteringen goed vast en maken we onze ambitie waar om een kwalitatief sterke kleine locatie te zijn," aldus directeur Bert Wijchers.

Johanan Haneman en Adeline Ahmeti kwamen spontaan nog even aan om in deze voorlaatste week nog wat school op te snuiven. "Het gaat vast een grote verandering worden om over te stappen naar het Alfacollege," meldt Adeline. Vorig jaar deed ze ook al examen, maar ziekte maakte haar op voorhand toen weinig kansrijk. Adeline gaat de gezelligheid missen en de leuke leraren en leraressen. Ubbo Emmius Veendam werd een echt thuis.

"Iedereen kende me goed en je kon merken dat ze het met gunden dat ik, ondanks veel ziekte, toch zou slagen voor het examen." Ze wil juridisch medewerker worden en gaat daarvoor naar Groningen. Een hele overgang naar een grote onderwijsinstelling met minder persoonlijke aandacht. Dat veronderstelt ook Johanan Haneman. Hij gaat naar het Drenthe College in Assen in de aanloop naar een opleiding aan de politieacademie. Hij investeert eerst in goede papieren in de wereld van de beveiliging. "Daar heb je later op de politieacademie dan weer voordeel van en ze weten direct hoe het zit met je motivatie." Motivatie moet inderdaad nu nog meer van jezelf komen. "Hier zijn de docenten hartstikke goed en leuk. Ze helpen je goed en je wilt daarom graag voor ze werken en zo kom je tot goede resultaten." Bert Wijchers sluit af: "Ubbo Emmius investeert erg in een goed onderwijsklimaat. Dan gaat het inderdaad niet alleen om de cijfers en de structuur. Het personeel van Ubbo Emmius Veendam weet maar al te goed: geen prestatie zonder relatie."

De avond van de diploma-uitreiking is in voorbereiding en belooft een mooie happening in een overvolle aula te worden. De vlag uit voor een mooie toekomst voor de geslaagden en de school!