Overslaan en naar de inhoud gaan

Collectanten Rode Kruis in Groningen broodnodig

Door op donderdag, 27 juni, 2013 - 16:10

COLLECTEREN - De collecte van het Nederlandse Rode Kruis heeft in de provincie Groningen dit keer ruim 48.000,- euro opgeleverd. Dat is een fikse verbetering ten opzichte van vorig jaar. Om de collectanten te bedanken voor hun inzet besloot het district Groningen deze groep in het zonnetje te zetten door tassen met lekkere broodjes te verloten. In totaal werden 10 tassen verloot. Voor de afdeling Veendam viel de heer Pieter Wit in de prijzen. Hij collecteerde in de Schildersbuurt. Uit handen van de voorzitter Dirk Ruiter van de afdeling Veendam kreeg hij een tas met lekkere broodjes aangeboden.

Districtsbestuurslid Betty Knigge: "Elk jaar gaan de collectanten tijdens onze vaste collecteweek in juni langs de deuren om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Nu draaien we de rollen een keertje om en komt het Rode Kruis bij de collectant aan de deur met een blijk van waardering. Want wij zijn erg blij met de inzet van deze mensen. Mede dankzij hen kunnen we activiteiten in Groningen organiseren, zoals huisbezoek, 1e Hulponderwijs en aangepaste vakanties voor mensen die slecht ter been zijn".
Het aantal collectanten van het Rode Kruis in de provincie Groningen was dit jaar 1050. Het Rode Kruis hoopt dit aantal komend jaar verder uit te breiden.

Het Rode Kruis verleent hulp in binnen- en buitenland aan mensen in een kwetsbare of noodsituatie. Met meer dan 100 miljoen vrijwilligers ter wereld is de organisatie altijd dichtbij en snel ter plaatse.
Het Rode Kruis werkt vanuit de overtuiging dat iedereen recht heeft op respect en waardigheid, ongeacht afkomst en religieuze of politieke voorkeur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met districtsbestuurslid Betty Knigge, tel. 06-44300563