Overslaan en naar de inhoud gaan

Docenten Winkler Prins vliegen letterlijk uit!

Door op dinsdag, 25 juni, 2013 - 12:52

WINKLER PRINS - Samen 200 jaar onderwijservaring vraagt om een apart afscheid van de vijf docenten Andries Barla, Gerda Lo-A-Tjong, Tom Oud, Ria Oolders en Bob Visser van Winkler Prins Veendam. De jongste piloot van Nederland - Marc Tilstra - 17 jaar, leerling uit klas vwo 5 van dezelfde Winkler Prins, is gevraagd of hij de vertrekkende docenten van zijn school ten afscheid wil vliegen boven het gebied waar ze samen 200 jaar les hebben gegeven. Het gezelschap wordt aangevuld met docent Cobus Oosting, die ook met pensioen gaat.

Om 11.00 uur vanochtend vertrokken de docenten, niet wetende wat hen te wachten stond, richting vliegveld Eelde. Daar werden ze met alle egards ontvangen en de eerste drie docenten kozen om 12.30 uur het luchtruim. Rond 12.45 uur vlogen ze over de school, locatie Pinksterstraat. Daar konden ze - vrij laag vliegend - vanuit de lucht een levend dankjewel van leerlingen en collega's op de grote parkeerplaats aanschouwen. Vervolgens vloog men met een grote boog over Groningen terug naar Eelde voor de tweede vlucht met de andere drie collega's.

Later in de middag nemen collega's en oud-collega's afscheid van de vijf docenten in De Borgerswoldhoeve in Veendam.

Het is volgens ons een unieke gebeurtenis, dat de jongste piloot van Nederland zes docenten van zijn eigen school rondvliegt om vanuit de lucht afscheid van hun school te nemen.