Overslaan en naar de inhoud gaan

Yannick van der Wal clubkampioen TC Veendam

Door op maandag, 24 juni, 2013 - 18:38

TENNIS - Aan de clubkampioenschappen van TC Veendam deden maar liefst 90 seniorleden mee. De deelnemers hebben een week lang gestreden om winnaar te worden in één van de diverse klassen en daarmee een Valkema sportbon te winnen.

De hoogste categorie, met zeven deelnemers, werd gewonnen door Yannick van der Wal en daarmee is hij opnieuw de beste van de club. In de slotpartij op het centre court was Van der Wal in een spannende finale Bert Gϋnther de baas. In de eerste set pakte hij de break op 4-4, setstand 6-4. En in de tweede set viel de beslissing op 3-3, waardoor ook deze set, eindigend met een ace, in 6-4 werd beslist.

Naast de enkelspelen kwamen ook de liefhebbers van het dubbelspel in actie. In maar liefst 14 verschillenden onderdelen werd er gestreden om een titel. Damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel op speelsterkte ingedeeld.

Onderlinge strijd tussen club genoten om meer dan alleen winst in de partij leverden boeiende wedstrijden op. Maandag gingen de eerste spelers de baan op om de rackets met elkaar te kruisen. Zondag ten slotte werden alle finales gespeeld. Mooie en spannende wedstrijden waren het gevolg. Met een afsluitende BBQ voor alle leden. Opnieuw is dit gezellig en sportief toernooi een groot succes geworden.