Overslaan en naar de inhoud gaan

1e prijs Havo 3 Winkler Prins op International Youth Science Olympiade

Door op maandag, 24 juni, 2013 - 11:20

WINKLER PRINS - Afgelopen vrijdag 21 juni nam Mark Kenters uit Havo 3 Winkler Prins Veendam namens zijn klas de eerste prijs in ontvangst voor de best presterende Havo-3 klas op de Science Olympiade.

De prijsuitreiking vond plaats op de HAN-campus in Nijmegen. Mark reisde samen met zijn ouders en de docenten Robert van Dijk en Arjan Komdeur af naar Nijmegen. Tijdens de olympiade zijn de leerlingen getest op hun parate kennis van scheikunde, natuurkunde en biologie. Een aantal leerlingen van Winkler Prins verdiende een certificaat vanwege hun hoge scores.

Winkler Prins kreeg de prijs voor de beste havo-klas van Nederland. Met 41 leerlingen wisten de Veendammer havisten ver boven het gemiddelde op de vakken natuur-, scheikunde en biologie te scoren. Een uitstekende prestatie waarvoor Mark namens zijn klasgenoten blij de prijs voor de school in ontvangst nam: een rekenmachine met temperatuursensor en een boekenbon van 250 euro voor de mediatheek. Dit is al het tweede achtereenvolgende jaar dat Havo 3 van Winkler Prins met de eerste prijs gaat strijken. De school is trots op de prestaties van de leerlingen en op die van de begeleidende vakdocenten.

De hoogste persoonlijke scores gingen naar zes leerlingen van andere scholen, die uiteindelijk gaan deelnemen aan de eindronde in de december in India.