Overslaan en naar de inhoud gaan

Intocht avondvierdaagse Veendam

Door op zaterdag, 22 juni, 2013 - 21:42

INTOCHT - De weergoden waren de avondvierdaagse in Veendam goed gezind. Duizenden mensen waren op de been op de slotdag, om wandelaars toe te juichen. De kleinste jeugd was al om 19.00 uur op het grasveld van de scholengemeenschap Winkler Prins. Daarna volgden de 10 kilometer lopers en om half acht was het mutjevol. Vervolgens kwamen de muziekkorpsen een voor een binnen.

Er waren vijf muziekkorpsen aanwezig in Veendam. Volharding uit Ten Boer, CBS Bierum Spijk, Uno Amino uit Zuidwolde, Van Core Nieuw leven uit Winschoten en DHO uit Delfzijl. Toen iedereen klaar stond voor de afmars gaf de ceromoniemeester het teken dat de eerste groep in beweging moest komen en net als bij een ‘zwanendans' gingen alle groepen achter elkaar aan.

Toen ze op de begaande weg kwamen zaten ze in een ‘zee' van toeschouwers, die hun helden eens van dichtbij wilden zien. Tot aan het begin van de Jakob Bruggemalaan was het ‘zwart' van de mensen en menigeen werd bedolven onder de toejuichingen en kilo's snoep. Sommige kinderen hadden zoveel snoep om hun nek hangen, dat ze zowat voorover liepen.

En af en toe zag je iets vreemds voor een woonhuis. Aan de Jakob Brugggemanlaan lag een boot in de voortuin. De bewoners waren blijkbaar bang voor overstromingen. Ook was er een gluurder die naar de avondvierdaagse zat te kijken. De gordijnen op ‘half zeven' en door een kier zag hij de groepen voorbij trekken.

En vervolgens ging het naar ‘hartje' Kerkstraat. Als vanouds was het daar een drukte van jewelste. Iedereen had wel een presentje over voor hun helden. Zelf ik kreeg nog een hele mooie roos van een Wildervank fan. Via deze weg wil ik hem dan ook bedanken.

Tot slot nog een verzoek aan de organisatie van de avondvierdaagse. Allereerst een pluim op de hoed voor een goed verlopen avondvierdaagse. Veel vrijwilligers waren op de been om alles in goede banen te leiden. Maar ik zou het mooi vinden om voor volgend jaar ook het gloednieuwe gedeelte voor de trein- en busstation (voormalig Jonkerloods) aan de Parallelweg in de route op te nemen. En ook de schitterende Stationsstraat. Toch een van de mooiste straten van Veendam.


Fotoalbum's
Vrijdag - fotograaf Lenze Tempel
Vrijdag - fotograaf Willem van der Werf
Vrijdag - fotograaf Henk Drenth
Maandag 5 Km - fotograaf Willem van der Werf
Dinsdag 10 Km - fotograaf Lenze Tempel