Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer Lionslid Jos Kraan ontvangt hoge onderscheiding

Door op zaterdag, 22 juni, 2013 - 14:30

ONDERSCHEIDING - Jos Kraan, lid van Lionsclub Veendam, heeft op vrijdag 21 juni de hoogste onderscheiding, die de wereldwijde Lionsorganisatie kent, in ontvangst mogen nemen. Jos is benoemd tot "Melvin Jones Fellow" wegens zijn niet aflatende inspanningen ten dienste van de Veendamse gemeenschap en de Lionsclub in het bijzonder.

Zo was hij de afgelopen jaren één van de trekkers achter de verbouwing van de geitenstal op de kinderboerderij, de nieuwe keuken in het jeugdhuis van het Leger des Heils aan het Sont, de nieuwe keuken in de Margaretha Hardenberg kerk in Wildervank, maar ook kok voor de gasten van het aanloophuis, organisator van uitjes voor de bewoners van het NOVO-huis en het eerder genoemde jeugdhuis, de voorbereider van de diverse Gala's, Kerstmarkten en nog veel meer.

Tijdens een bijeenkomst van de Veendammer Lionsclub was er een onaangekondigde gast, Nelleke Lietmeijer de Lions-districtsgouverneur van Noord Nederland. Zij was zogenaamd op werkbezoek, maar had voor de aanwezigen deze bijzondere verassing in petto.

De Amerikaan Melvin Jones heeft in 1917 de Lionsorganisatie opgericht. Slechts in zeer bijzondere gevallen wordt door het hoofdbestuur in de V.S. de naar Melvin Jones vernoemde onderscheiding uitgereikt. In haar meer dan veertigjarige geschiedenis is het de vierde keer dat een lid van Lionsclub Veendam deze speciale eer ten deel is gevallen. Lionsclub International is de grootste serviceorganisatie ter wereld met bijna 1,4 miljoen leden.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum