Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkbezoek Commissaris van de Koning aan Zuidwending

Door op donderdag, 20 juni, 2013 - 16:10

ONGERUSTHEID - Op 19 juni heeft de Commissaris van de Koning Max van den Berg een werkbezoek gebracht aan de gemeente Veendam. Burgermeester Meijerman ontving de Commissaris van de Koning om 9.00 uur op het gemeentehuis. Na het besloten ochtendprogramma ging het middagprogramma van start in het dorpshuis van Zuidwending.

Er werd in het dorpshuis te Zuidwending gesproken over het wijkgericht werken in Veendam. Wethouder Klaas Steenhuis heeft een presentatie gehouden over het ontstaan van het wijkgericht werken, en ging met name in op de wijze waarop het wijkgericht werken in Veendam is vormgegeven en welke ontwikkelingen op dit moment actueel zijn.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de verbinding tussen de wijkteams en de sociale teams en de invloed van de decentralisaties in het sociale domein op het wijkgericht werken.

Voorzitter Max Bentum van wijk en buurtbeheer Ommelanderwijk/Zuidwending heeft zijn ervaringen met de Commissaris en de aanwezigen gedeeld. De bewonersparticipatie, en hoe daarin met de bewoners is gekomen tot een toekomstplan. Het ontstaan van de dorpenagenda en de toekomstige ontwikkelingen in de dorpen Ommelanderwijk en Zuidwending zijn aan de orde geweest.

Bentum heeft richting de Commissaris zijn ongerustheid uitgesproken over de gevolgen van de gemeentelijke herindeling op het wijkgericht werken in Veendam. De Commissaris van de Koning heeft aangegeven dit mee te nemen en hierover in de discussie over de gemeentelijke herindeling zeker aandacht aan te besteden.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum