Overslaan en naar de inhoud gaan

50 jaar honk- en softbal in Veendam

Door op woensdag, 19 juni, 2013 - 12:41

50 JAAR - In 1963 zijn de eerste schreden gezet wat uiteindelijk zou leiden tot de oprichting van honk- en softbalvereniging The Blokes. In dat jaar zou een kwajongensstreek uitmonden tot waar we nu als vereniging staan. Roel ‘Pietje' Wieringa, toenmalig leraar lichamelijke opvoeding aan de mulo-school te Veendam, maakte zijn jongens begin zestiger jaren dolenthousiast voor het balspel door een knaak uit te loven voor degene die de bal door het 100 meter verderop liggende raam van de christelijke school kon slaan. Of de leraar ooit geld heeft moeten uitbetalen is tot op dit moment nog steeds niet bekend. De officiële inschrijving bij de bond geschiedde op 5 juni 1963.

50 jaar later wordt er nog steeds gehonk- en gesoftbald in Veendam. Op zaterdag 29 juni wordt dit uitgebreid gevierd op onze vernieuwde velden aan de Ontspanningslaan. We beginnen de dag om 13:30 met een wedstrijd van onze jeugd tegen hun ouders. Daarnaast kunnen leden en oud-leden de gehele middag lekker een balletje slaan om het oude gevoel weer op te roepen. We sluiten het publieke deel af om 15:30 met een softbalwedstrijd door de generaties heen en om 16:30 een honkbalwedstrijd door de generaties heen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat gedurende de gehele middag er voor de kinderen voldoende vermaak is in de vorm van spelletjes, een luchtkasteel, schminken en nog veel meer!

Om 17:30 uur start de receptie voor leden, oud-leden en genodigden, wat uiteindelijk uitmond in een gezellige feestavond.

Iedereen is gedurende de middag van harte welkom om te komen kijken wat honk- en softbal inhoud. Mocht u oud lid zijn en nog niet benaderd zijn voor het jubileum en de receptie, dan kunt u natuurlijk contact opnemen met ons via 50jaar@theblokes.nl.