Overslaan en naar de inhoud gaan

Pennenvruchten Jacob Kuipers

Door op dinsdag, 18 juni, 2013 - 19:00

Ik heb de afgelopen jaren veel interviews/verhalen afgenomen voor de site Parkstadveendam.nl. Het zijn weliswaar verslagen uit het verleden maar hopelijk niet minder mooi. Op Parkstadveendam wil ik jullie graag kennis laten maken met mijn pennenvruchten. Deze verscheen in 2000.

Wim Joosten wil graag weer voetballen

Aan het eind van het vorig seizoen scheurde Hermes AVK-speler Wim Joosten zijn kruisband. Een fikse tegenvaller voor de ploeg van trainer Henk van Zeyen. Maar vooral voor Wim Joosten zelf, die aan een uitstekend seizoen bezig was. "Het was tegen Valther Boys. Ik kom neer uit een luchtduel. Kom op mijn linkerbeen terecht en op dat moment kwam ik in aanraking met een speler. Hij raakte mij aan de buitenkant van mijn knie. Zodoende draaide de knie naar binnen", herinnert de ongelukkige Joosten zich, die momenteel aan het revalideren is, bij Sportcentrum Bodewes in Veendam. "Twee keer per week ga ik naar de sportschool voor krachttraining. Ik moet kracht in de spieren zien terug te krijgen." Daarvoor was Joosten negen weken in fysiotherapie.

Luisteren naar de knie
Ze hebben me direct naar het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. In het ziekenhuis is de knie gespalkt en binnen een maand ben ik geopereerd", vertelt de 24-jarige Joosten. De werknemer van elektronicafabriek Varios uit Veendam wil graag dat hij dit seizoen nog aan het voetballen komt. Maar veel hoop heeft Joosten niet. "Als het na vijf minuten hardlopen al mis gaat met de knie, dan heeft het geen zin om te voetballen. Mijn medespelers hebben mij al eens gevraagd om te komen kijken. Het is moeilijk om te gaan kijken, omdat je zelf niet kan spelen", klinkt het somber uit de mond van Wim Joosten. Toch staat de club achter hem en geeft hem dan ook een wijze raad mee: je moet luisteren naar je knie. Joosten zal het met deze woorden moeten doen, maar veel heeft hij er niet aan. Want hij wil zo graag voetballen.

Vijfde klas
De ploeg uit Annerveenschekanaal eindigde vorig seizoen op de vijfde plek. En dit seizoen willen de bespelers van sportpark Tifolie een gooi doen naar een periode titel. Want de doelstelling is nog altijd om te promoveren naar de vijfdeklas. Hermes AVK is een ploeg die werkvoetbal hoog in zijn vaandel heeft staan. Maar daar wil trainer Henk van Zeyen verandering in brengen De technisch begaafde Van Zeyen was vroeger een verdienstelijke voetballer. En hij wil dat nu ook over brengen op zijn team. Joosten: "Het elftal begint nu te groeien." Vanaf zijn vijfde- t/m zijn tiende jaar was Joosten lid van Hermes AVK. Daarna verhuisde het gezin naar Wildervank. Tot zijn twintigste jaar was de linkspoot lid van Wildervank. Joosten is een speler die veel loopvermogen in zijn bagage heeft. Hij is vrij snel en kan gemakkelijk een mannetje uitspelen. En keihard in de duels