Overslaan en naar de inhoud gaan

Groningen geen gunstige windprovincie.

Door op dinsdag, 18 juni, 2013 - 09:00

Wethouder Schmaal van Veendam vindt advies CPB
aan minister Schulz verstandig.

WINDENERGIE - Het door het Centraal Plan Bureau uitgebrachte advies over de Structuurvisie Wind op Land aan minister Schulz van Haegen vindt wethouder Henk Jan Schmaal verstandig. Het advies pleit voor uitstel invoering van wind op land omdat dit economische onrendabel is de komende jaren. Daarnaast laten de cijfers van het CPB zien dat de provincie Groningen onvoldoende scoort voor het opwekken van windenergie.

Deze week (20 juni) behandelt de vaste Kamercommissie de Structuurvisie Wind op Land. Het college van Veendam heeft de Kamercommissie middels een zienswijze gevraagd om het Windpark N33 te schrappen uit de voorgestelde Structuurvisie. Het beleid dat Wind op Land mogelijk moet maken staat haaks op het aangewezen gebied langs de N33 bij Veendam volgens het college van burgemeester en wethouders.

Met het advies van het CPB is er nog een officieel krachtig argument bijgekomen; uit onderzoek blijkt dat het ontwikkelen van windparken in de provincie Groningen niet rendabel is. Zowel niet op korte als op lange termijn. "Met dit advies in de hand worden onze argumenten nog eens extra kracht bijgezet", aldus wethouder Schmaal, "Ik ga er van uit dat de Kamercommissie donderdag dit advies meeneemt in de besluitvorming."


KBA Structuurvisie 6000 MW Windenergie op land