Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondvierdaagse Veendam

Door op maandag, 17 juni, 2013 - 23:06

Tekst Jacob Kuipers. Foto's Willem van der Werf.

VIERDAAGSE - De week van 3 tot en met 7 juni was een hele bijzondere week. Dan vonden namelijk de meeste Avond4daagsen tegelijk plaats in Nederland. Daarom is deze week uitgeroepen tot de Week van de Avond4daagse. Maar de kick-off in Veendam ging op maandag 17 juni van start. Het is in 1958 allemaal begonnen in Veendam. Dat betekent dat afgelopen maandag de 55ste wandeltocht in Veendam van start ging.

De start was gewoonte getrouw weer bij het Indoorcentrum aan de Jan Salwa Plein. Een mele van gekleurde lopers/sters stonden in de starthouding voor een wandeltocht van 10 en 5 kilometer. Daarna werd het lange lint sporters om 18.00 uur ‘afgeschoten'. Via het Boven Westerdiep gingen de vijf kilometer lopers naar het naar voormalig terrein van de radiatoren fabriek Duintjer. Ondertussen bestaat deze fabriek niet meer en er is in de plaats gekomen een prachtige villawijk.

Maar wat nog wel aan Duintjer terug doet denken is het kantoorcomplex wat nog altijd doet denken aan vroegere tijden. Wat mij opviel dat er op 1 etage mensen wonen. En ze zwaaiden uit volle borst toen de tocht voorbij kwam. In de Wilhelminasingel was het een hele drukte. Behalve de wandelaars/sters waren heel veel verenigingen die een koek en zopie hadden ingelast. Bijna de hele AE-horst was uitgelopen om het kleurrijke gezelschap gade te slaan.

Daarna gingen de stoet richting de kerkstraat en ze eindigden waar ze begonnen.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum