Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom in Beweging in Zeestratenwijk en Breehorn

Door op zondag, 16 juni, 2013 - 19:27

Door Ineke van der Meer,
Beheerteam Zeestratenwijk

SAMENWERKING - Onder het motto "Kom in Beweging" was er in de Zeestratenwijk wel degelijk veel beweging te constateren. De wijk werd wakker geschud door draaiorgel Zwarte Dorus. Deze ging aan het eind van de ochtend de wijk in.

Bruisend Breehorn, een initiatief van het Noorderpoort, Winkler Prins, Compaen en Zorggroep Meander hadden samen met het beheerteam dit initiatief bedacht. Een gezamenlijke activiteit voor de gehele wijk.

Veel bewoners hebben genoten van het optreden van het Shantykoor de Scheepsjoagers. Zij traden buiten op waardoor ook andere belangstellenden hier van konden genieten.

Voor alle wijkbewoners waren er clinic's georganiseerd. Zoals een clinic voor basketbal en freerunnning. Voordat we met de eerste clinic van start konden gaan zaten we midden in een regenbui. Waardoor er minder belangstellenden op af kwam dan we hadden gehoopt.

De groep die toch bezig ging stak er veel van op. Er werden enkele trucs aangeleerd om de tegenstander te kunnen ontlopen. En natuurlijk werd er geschoten op de basket. Goal!!

De freerunning clinic vond toch nog plaats in het gymlokaal, alhoewel freerunning het beste in de buitenlucht te doen is. Maar dan moet de ondergrond niet glad zijn, zoals zaterdag wel het geval was door de regenbui. In het gymlokaal deden verschillende kinderen een poging om de techniek onder de knie te krijgen. Dit deden ze door op verschillende manieren over een kast te klimmen maar ook door tegen de muur op te springen en ervoor te zorgen dat je wel weer met beide benen op de grond terecht komt. Inspannend maar leuk.

Als afsluiting gaf het shantykoor ook een optreden in de binnentuin van de Breehorn. Iedereen kon onder het genot van een kopje koffie/ thee, met of zonder appeltaart, genieten van dit optreden. Het weer was prima, dus men kon lekker plaatsnemen.

De vrijwilligers van Bruisend Breehor zorgden ervoor dat bewoners op een goed plekje kwamen te zitten.

Een dag die in het teken stond van "Kom in Beweging", niet alleen op sportief gebied, maar ook door de heupen lekker te laten draaien door te genieten van de muziek.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum
Foto's Dirk de Vries