Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam ontvangt Google eTown Award [ Foto update ]

Door op maandag, 17 juni, 2013 - 18:20

GOOGLE - Vandaag 17 juni heeft de gemeente Veendam een bijzondere onderscheiding in ontvangst genomen, waar lokale ondernemers een belangrijke rol in hebben gespeeld. Veendam is uitgeroepen tot beste internetgemeente van Groningen en heeft hiervoor de Google eTown Award in ontvangst genomen.

Google heeft in samenwerking met The Boston Consulting Group (BCG) onderzoek gedaan naar welke 12 Nederlandse gemeenten de economische kansen van het internet het beste benutten. Lokale bedrijven spelen hierin een hele belangrijke rol. Het op slimme wijze inzetten van het internet, biedt individuele ondernemers meer kansen en draagt bovendien bij aan een sneller herstel van de Nederlandse economie.

De gemeente Veendam scoort hiermee het hoogste in de provincie Groningen. Er zijn verschillende lokale bedrijven in Groningen die zich toeleggen op online ondernemen, waaronder Mark bv, een fabrikant van klimaatsystemen die wereldwijd zijn producten levert.

Rogier Klimbie, Policy Manager Benelux van Google, heeft de award uitgereikt aan burgemeester Meijerman in het bijzijn van diverse vertegenwoordigers van ondernemersvereniging en verschillende ondernemers. Commissaris van de Koning Max van den Berg was helaas verhinderd.


Een zegsvrouw van Google was geen familie, maar wel een naamgenote van Meijerman


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum