Overslaan en naar de inhoud gaan

Noorder Wakeboard Challenge met tweede ronde in Veendam

Door op woensdag, 12 juni, 2013 - 12:47

WAKEBOARD - In de maand juni is er weer volop wakeboardspektakel in het Noorden van het land. De Noorder Wakeboard Challenge heeft zaterdag 15 juni aanstaande haar tweede ronde in Veendam.

De Noorder Wakeboard Challenge is een wakeboard-competitie, die op drie locaties in Noord-Nederland wordt gehouden. Op 1 juni werd het spits afgebeten op het Grunopark in Harkstede. Op 15 juni zal de tweede wedstrijd in Veendam worden gehouden en op 29 juni is de finale in het Drentse Erm, vlakbij Emmen. Op deze locaties liggen zogenoemde kabelbanen waaraan gewakeboard wordt en waarop de wakeboarders hun verschillende tricks kunnen laten zien aan de jury.

Deze jury bestaat uit drie personen met veel kennis over het wakeboarden, waaronder niemand minder dan de zestienjarige wereldkampioene Sanne Meijer.

De wakeboarders kunnen aanstaande zaterdag vanaf 16:00 uur invaren in Veendam waarna de wedstrijd om 18:00 uur van start zal gaan. Wakeboarders van elk niveau en van elke leeftijd kunnen deelnemen aan de wedstrijd doordat er gewerkt wordt met verschillende categorieƫn. Iedereen maakt zo evenveel kans op een podiumplaats.

Wanneer de drie rondes plaats hebben gevonden worden de beste twee resultaten bij elkaar opgeteld. De winnaar mag zich dan een jaar lang de beste wakeboarder (m/v) van Noord Nederland noemen. Dit zal dus bekend worden gemaakt bij de laatste ronde in Erm.

Verdere informatie over de competitie is te vinden op www.noorderwakeboardchallenge.nl