Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste CD presentatie van Barfly

Door op dinsdag, 11 juni, 2013 - 16:12

Door Roelof Schuiling en Henk Drenth

MIX - Na vele namen van lokale, regionale en grote internationale namen van artiesten kan de Engelstede in Engelbert weer een naam toevoegen aan hun lijst van muzikale successen. Namelijk die van de Veendammer formatie Barfly. Alle bandleden van deze formatie hebben een rijke ervaring en kennis opgedaan in het maken van muziek.

Op zaterdagavond 8 juni was het dan zover, de presentatie van hun eerste CD waar de bandleden ongeveer een jaar lang hard aan hebben gewerkt. En het resultaat mag er zeker zijn.

De band is in 2009 door de Engelsman Maurice "Kirby" Vortman opgericht. De vaste bezetting van Barnfly bestaat uit; Peter Bloem (zang en harmonica), Maurice "Kirby" Vortman (gitaar), Paul "Kirby" Vortman (drums en percussie), Ilona van Veen (viool), Gijs Pronk (piano) en muzikaal multitalent Gert Jan Vos (bas). Naast gitarist is Maurice tevens de schrijver van tekst en muziek.

De band speelt een muzikale mix van folk en rock. Ze doen dat met een (samen)spel, dat niet alleen mooi is om te horen. Maar ook om te voelen en om te zien. Samenvattend; melodieus, integer, swingend en poƫtische teksten met een heerlijk gruizige stemgeluid van de zanger.

Ook is vermeldingwaardig dat de baspartijen op de CD ingespeeld zijn door niemand minder dan Lourens "Lou" Leeuw, een grote naam in de Groninger popgeschiedenis. Hij heeft met o.a. Harry Muskee en Herman Brood op de planken gestaan, en is nog steeds een inspiratiebron voor vele jonge muzikanten.

Inmiddels is er ook een videoclip van het nummer Pacing the floor opgenomen. Komend uit de productiekoker van Jasper Pannekoek en Lissette Beenman van Pannekoek producties.

De CD is via de website van de band te verkrijgen, waar ook de videoclip is te zien.

Eind april was de band te gast op het BOGBlues festival in Veendam. Op zaterdag 6 juli staat de band in het middagprogramma van de Night of the Guitars. In de avonduren zal Peter Bloem acte de presence geven op het museumplein.

En op zaterdag 13 Juli is Barfly te zien en te horen tijdens Pagepop in Stadskanaal.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum