Overslaan en naar de inhoud gaan

NK Inline Skaten in Veendam goud voor Bakker en Joustra

Door op maandag, 10 juni, 2013 - 17:14

Door Jan-Hayo Schipper,
Afdeling samenleving, team sport

TOPSPORT - De Stichting Sport Promotie Veendam organiseert jaarlijks een tweetal (top)sportevenementen om de sport in Veendam te promoten en te stimuleren. In de afgelopen jaren hebben we o.m. meerdere wedstrijden op het gebied van het wielrennen en het basketbal georganiseerd. Daarnaast was er in het centrum twee keer een Triathlon te zien.

Vorig jaar hebben we contact gezocht met de KNSB om mogelijk in aanmerking te komen voor een wedstrijd in het kader van de KPN Inline skate competitie.

Het klikte goed in de gesprekken en toen de vraag kwam of we mogelijk dit jaar het NK wilden organiseren vonden we dit als bestuur een mooie uitdaging. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de hele organisatie i.s.w. met de event -manager van de KNSB rond te krijgen.

Afgelopen zaterdag was dan eindelijk zover en kunnen we terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement!

Financieel is het mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente en via meerdere bedrijven, die positief hebben gereageerd op onze sponsorpakketten.

We willen de sport bij de mensen brengen en het centrum voorzien van sportevenementen waar ook de winkeliers mede van kunnen profiteren.

Gezien de mooie wedstrijden en de vele mensen die hiervan getuige waren kunnen we constateren dat we hierin prima zijn geslaagd.

Onze volgende activiteit zal plaatsvinden op vrijdag 6 september in de Wildervanckhal. Dan zal wederom de GasTerra Flames een oefenwedstrijd komen spelen.

Verslag en winnaars (door redactie):
Tijdens het NK Inline Skaten in Veendam zaterdag bleek bij de Masters Albert Bakker uit Scharmer  de sterkste. Hij behaalde zijn gouden plak.

Met een voorsprong van vier seconden over vijftig ronden eindigde Bakker de wedstrijd op de nummer twee, Geert Kruims. Als derde ging Robin van Alfen over de streep. Voor Bakker was het zijn vierde nationale titel bij de Masters.

Bij de Kadetten meisjes klokte Kirsten Joustra uit Groningen een tijd van 20:45.680, eveneens goed voor goud. Maya de Jong behaalde zilver en Marijke Groenewoud nam met brons de derde plaats in op het podium.

Het waren zinderende finales met snelheden tot boven de 40 kilometer per uur. Taktisch lijkt het inline-skaten wel wat op het wielrennen. Er worden bij langere afstanden groepen gevormd en wordt er zo gereden dat men zo min mogelijk wind vangt. Ook wordt van elke rijder verwacht dat hij zijn tijd op kop rijdt, anders zullen andere rijders al snel tegen hem gaan rijden.

Het evenement werd om 9.55 uur door door wethouder Henk Jan Schmaal officieel geopend, en na alfoop mocht hij rond 20.10 uur de Heren en Dames A huldigen.

Voor een uitgebreid verslag, lees het artikel op Schaatsen.nl



Fotoalbum's
NK Inline Skaten
NK Inline Skaten huldigingen