Overslaan en naar de inhoud gaan

BroemBroem rit een dag met een gouden randje

Door op woensdag, 12 juni, 2013 - 06:00

SINASSTOP - Afgelopen zondag werd door de MTC en de trikers weer de jaarlijkse BroemBroem rit gereden. Met de leden van de twee Humanitas Vriendschapskringen.

De motorrijders en de trikers hadden zich al vroeg bij Mulders Motoren verzameld om de deelnemers en de vrijwilligers te verwelkomen. Van de vrijwilligers van de Vriendschapskringen was een "bezenwagen" mee, en een wagen met versterking voor de inwendige mens.

Na het vinden van de combinatie biker/triker en passagier vertrok de lint luid claxonnerend, en zwaaiden de deelnemers naar familie en vrijwilligers. Er waren dit jaar 24 deelnemers en evenzoveel bikers en trikers. Met Henk Raatjes als voorrijder.

De koffiestop was bij het Dorp van Bartje in Rolde. Hier mochten de deelnemers de museumhuisjes bekijken en genoot iedereen van de meegebrachte koffie van "chef Bram". Daarna was er voor iedereen een ijsje.

Er was een mooie route uitgelegd door Drenthe en bij het hunebed van Loon wachtte lekkere broodjes en koffie of frisdrank. Het was ook een prachtige plek voor een mooie groepsfoto.

De bikes en de trikes moesten wel weer op tijd bestegen worden (wat altijd met veel zorg gebeurd), omdat de volgende stop in Zuidlaren was voor een rondvaart op de rondvaartboot "Berend Botje".

Op de boot bleek ook dat sommige deelnemers wat moe waren, het werd af en toe even stil en iemand kon ondanks zijn zonnebril niet verbergen dat hij zat te slapen.

Aansluitend werd de "sinasstop" gehouden en werd de laatste etappe gereden. De toertocht eindigde bij het Rode Kruis gebouw aan de Schippersstraat, het thuishome van de Vriendschapskringen.

Daar wachtte iedereen een broodje hamburger en heerlijke zelfgemaakte salades. Na deze afsluiting nam iedereen afscheid van elkaar en werd er weer naar huis getogen. De vrijwilligers noemden deze dag een met een gouden randje, het was een happening voor de deelnemers. Er kon teruggekeken worden op een geslaagde dag.


Fotoalbum's

Foto's Henk Drenth
Foto's  Gerard Martens