Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoteam sterk in Venray

Door op maandag, 10 juni, 2013 - 07:13

JUDO - Afgelopen weekend vond in Venray een groot internationaal judotoernooi plaats. Met maar liefst 1400 deelnemers van 29 verschillende nationaliteiten is dit een van de sterkst bezette toernooien in Nederland. De judoka's van Judoschool Veendam en BVHS hebben hun krachten gebundeld en onder Judoteam Veendam-Hoogezand prachtige resultaten geboekt in Venray.
Bij de heren senioren was Thijmen Engels in topvorm. De voorronden werden met volle punten gewonnen, in de finale kon zijn tegenstander uit Luxemburg totaal geen vat krijgen op de Veendammer. Met een vol punt wist Thijmen binnen een minuut de wedstrijd te beslissen.

Een tweede plaats was er voor de 8- jarige Sven van Oostrum. In de wedstrijd om de tweede plaats won hij met ippon van zijn Russische tegenstander.
Daarnaast waren er nog derde plaatsen voor Annelie Bultena, Vera Raspe en Daniel van der Woude. Annelie won de strijd om de derde plaats van een sterke judoka uit Letland. Vera Raspe scoorde een vol punt tegen haar Duitse tegenstandster. In de klasse -73 kilogram wist Daniel heel knap te winnen van zijn sterke Engelse opponent. In een spannende wedstrijd scoorde ook Daniel een schitterende ippon.

Naast de 5 behaalde medailles reikten ook Kim Smit en Nick Hoeksema tot de strijd om het brons. Deze wedstrijden gingen helaas nipt verloren.
De judoka's van Veendam en Hoogezand kunnen terugkijken op een zeer geslaagd judotoernooi. Volgende week zullen de judoka's in actie komen op een toernooi in het Duitse Norden.