Overslaan en naar de inhoud gaan

Humanitas Kindervakantieweken heeft nog plek

Door op woensdag, 5 juni, 2013 - 13:14

OP KAMP - Niet voor alle kinderen in Nederland is het vanzelfsprekend dat zij op vakantie gaan. Door allerlei oorzaken zit een vakantie voor deze kinderen er soms niet in. Daarom organiseert Humanitas van 29 juli tot en met 3 augustus een vakantieweek voor kinderen van 6 t/m 12 jaar uit de regio Veendam, Menterwolde en Pekela. 

De kinderen brengen vijf dagen door op een kampeerboerderij in Bakkeveen (Fr). De groep van maximaal 40 kinderen wordt begeleid door een enthousiast team van vrijwilligers. Zij zorgen voor een veilige omgeving, deskundige begeleiding, lekker en gezond eten en een programma vol met leuke sportieve, creatieve en spannende activiteiten. Een speurtocht en nachtwandeling, een huifkartocht of varen in kano's en bij mooi weer een bezoek aan het zwembad.  De kosten van de week worden grotendeels gesubsidieerd door Humanitas. Ouders of verzorgers betalen naar draagkracht. 

'Op dit moment zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar', vertelt Wendy de Jong, vrijwilliger bij de afdeling Veendam, Menterwolde en Pekela. 'Het zou erg jammer zijn als plaatsen onbezet blijven doordat niet iedereen bekend is met deze mogelijkheid die Humanitas biedt. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Wendy de Jong tel. 0611779401 of mailen naar humanwendy@hotmail.com. Wacht niet te lang want vol is vol.