Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkler Prins in actie voor medeleerling

Door op dinsdag, 4 juni, 2013 - 11:41

WINKLER PRINS - Vlak voor de meivakantie kreeg Winkler Prins Veendam het trieste bericht dat een van haar leerlingen uit Mavo-4 ongeneeslijk ziek is en dat een nieuwe operatie met behandeling in Leuven (Belgiƫ) niet meer zal baten. Het idee van de klasgenoten van Sylvester om de behandeling in Leuven financieel te ondersteunen, werd na het binnenkomen van dit verdrietige bericht al gauw omgezet in een ander initiatief. Zijn medeleerlingen wilden een wens van Sylvester in vervulling laten gaan en stuurden de mentor met de vraag op pad wat hun klasgenoot graag zou willen. Sylvester gaf aan dat hij heel graag de piramides in Egypte wil zien, samen met zijn vader, moeder en broertje.

Sponsorloop 14 juni in stadion
De actie kreeg een sneeuwbaleffect en heel Winkler Prins maakt zich sterk om deze wens te realiseren. Onder medewerkers en relaties van de school is al een inzamelingsactie gestart. De klasgenoten organiseren met ondersteuning vanuit de school in het stadion van SC Veendam op vrijdag 14 juni a.s. een sponsorloop voor leerlingen en andere belangstellenden. De komende dagen benaderen de deelnemers hun familie, vrienden, buren, kennissen voor de sponsoractie. Er kan per rondje van ongeveer 400 meter worden gesponsord of voor een vast bedrag. Op 12 juni wordt intern en op de website van de school bekend gemaakt hoe laat de sponsorloop wordt gehouden.

De school beveelt de sponsorloop van harte aan en hoopt begin juli met de steun van velen de wens van Sylvester in vervulling te kunnen laten gaan.