Daring wint spannende seizoensafsluiting

Door op maandag, 3 juni, 2013 - 20:42

Arthur Venhoven, Namens Daring Heren 1

Daring H1 5-4 Zevenaar H1

HOCKEY - Op Daring wachtte afgelopen zondag op een zonovergoten Langeleegte de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was Zevenaar, dat aan een punt genoeg had om de vijfde plaats in de Tweede Klasse D te handhaven. De Veendammers moesten winnen om aanspraak te maken op die positie in het klassement. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van twee sterkhouders van Daring in de afgelopen jaren: Arnold Stormink en Edwin Boer.

Daring begon de wedstrijd bepaald niet scherp: binnen 5 minuten was Zevenaar al met twee spelers voor het doel van keeper Erik-Jan Omvlee verschenen. Dat de bal naast vloog, mag een wonder heten. De Veendammers zochten veelal de aanval, maar vergaten daarbij dat Zevenaar een counterploeg pur sang is. In de heenwedstrijd waren de Veenkolonialen al in deze val gelopen, en het leek deze zondag hetzelfde te gaan. De 0-1 viel dan ook uit één van deze counters.

Niet veel later werd het zelfs 0-2, waardoor het in grote getalen aanwezig publiek toch wel vrij stil werd. Deze treffer viel uit een weinig overtuigende stafcorner, nadat de scheidsrechter een aanvalssituatie verkeerd had beoordeeld.

Gelukkig voor Daring was de eigen strafcorner deze wedstrijd ook behoorlijk gevaarlijk. De eerste twee van deze buitenkansen werden nog goed gepakt door de keeper van Zevenaar, maar toen Paul Suk aanlegde voor een sleeppush was het direct raak: 1-2. Niet veel later trok diezelfde Paul Suk de stand gelijk, wederom uit een strafcorner. Hoewel Zevenaar nog wel probeerde leuk hockeyspel op de mat te leggen, was het louter Daring dat in deze fase van de wedstrijd de klok sloeg. De 3-2 kwam ook op naam van Suk, die deze keer snoeihard met zijn backhand op goal vuurde en de bal via de keeper in het net zag belanden. De ruststand was 4-2, omdat het Paul Suk wederom lukte om te scoren uit een stafcorner.

Daring had de achterstand keurig omgebogen in een solide voorsprong, maar begon de tweede helft desondanks slordig. Het was dat Zevenaar het vizier niet altijd op scherp had, anders waren de Geldenaren al veel eerder langszij gekomen. Het duurde ditmaal tot diep in de tweede helft dat Zevenaar scoorde, maar de treffer was verdiend omdat de Veendammer verdediging stond te slapen. In de tussentijd had Edwin Boer een buitenkans om te scoren gemist: zijn strafbal belandde op de paal.

Zevenaar verhoogde in de laatste minuten de druk, maar was niet veel gevaarlijker dan Daring. Dat het dan ook nog 4-4 werd had niemand verwacht, want hierdoor werd de wedstrijd ongemeen spannend. De scheidsrechters speelden een bizarre rol in dit vreemde schouwspel, waarbij het publiek op het puntje van zijn stoel zat. Toen de gemoederen in de laatste minuut eenmaal zo hoog waren opgelopen tijdens deze op en neer golvende wedstrijd, en Zevenaar in de verdediging weer eens aan de noodrem moest trekken, kon de arbiter niets anders dan een strafcorner geven voor Daring. Paul Suk pushte feilloos raak, waarmee hij de overwinning voor zijn team veilig stelde en zijn vijfde treffer van de wedstrijd maakte: 5-4.

Daring heeft deze wedstrijd veel te spannend laten worden. Het team liet zich wederom verrassen door Zevenaar, maar heeft laten zien over veerkracht en een goede wedstrijdmentaliteit te beschikken. Met deze wedstrijd komt er een einde aan het seizoen voor Daring, dat de competitie op de vijfde plaats afsluit. De Veendammers deden lange tijd mee om de plaatsen die recht geven op promotie naar de Eerste Klasse, maar de hockeyvorm en de daaruit voortvloeiende resultaten bleken te wispelturig om daadwerkelijk recht te hebben op promotie.