Overslaan en naar de inhoud gaan

Topbrands Hoogezand wint toernooi

Door op maandag, 3 juni, 2013 - 20:06

Door ZVV Topbrands Hoogezand

ZAALVOETBAL - Afgelopen vrijdag werd het Topbrands toernooi gespeeld in de Ruitershorn in Muntendam. Het toernooi werd in twee poule`s van acht gespeeld en na de poule wedstrijden stonden nog finale wedstrijden op het programma. De hele avond stond onder leiding van een tweetal scheidsrechters, dhr. Hofman en dhr. de Witt.

In poule A streden Topbrands Hoogezand, Kruit & Kramer, Sneeuwbal`11 en De Pietertjes om de finaleplaats. In de eerste wedstrijd van de poule stonden Topbrands en Kruit & Kramer tegenover elkaar. De wedstrijd werd met 1-2 gewonnen door Kruit & Kramer. In de andere wedstrijd speelden De Pietertjes en Sneeuwbal`11 tegen elkaar. Het werd een gemakkelijke overwinning voor De Pietertjes met 4-0.

In de eerste speelronde van Poule B kwam RDS Schoonmaakdiensten goed uit de startblokken en won met 2-0 tegen FC Broez`n United, die ondersteund werd door het boegbeeld van de tekst, Henk de Haan. De Egels begonnen ook goed aan de wedstrijd, zij wonnen met 4-2 van REO.

In de resterende poule wedstrijden werd er lustig op los gescoord door de teams. De hoogste uitslag van de avond kwam uit de wedstrijd tussen RDS Schoonmaakdiensten en De Egels. Waar RDS Schoonmaakdiensten met maar liefst 8-0 te sterk was voor De Egels.

In de finale ronde werd duidelijk dat de Pietertjes al onder de douche stonden en geen belangstelling meer hadden voor een finale wedstrijd. Wat hen op een laatste plaats kwam te staan. Terwijl de Pietertjes gewoon op een 2e plaats in de poule eindigde. Doordat de Pietertjes er geen zin meer in hadden werd FC Broez`n United 7e op het toernooi.

De 5e en 6e plaats ging tussen Sneeuwbal`11 en De Egels. Sneeuwbal`11, dat de reis uit Emmen had ondernomen, verzekerde zich van de 5e plaats door met 5-3 te winnen.

De Troostfinale (3e en 4e plaats) ging tussen de ploegen van REO en Kruit & Kramer. In deze twist wist Kruit & Kramer aan het langste eind te trekken door met minimaal verschil met 2-1 te winnen.

Het huzaren stukje was de finale tussen Topbrands Hoogezand en RDS Schoonmaakdiensten. In een gelijk opgaande wedstrijd kwam de organisator van het Toernooi op voorsprong. Maar Topbrands kon hier niet lang van genieten want RDS was een makkelijk voetballende ploeg. En kwam verdiend op 1-1 te staan. In het resterende deel van de wedstrijd bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd en scoorden beide een keer. Het leek op strafschoppen af te stevenen, maar door een effectief Topbrands, dat in de laatste minuut nog twee keer de doelman van RDS Schoonmaakdiensten te verschalken, wonnen ze uiteindelijk met 4-2.

Al met al kon de organisatie terug kijken op een fantastisch toernooi. Hieronder vindt je de uitslag van het eerste Topbrands toernooi.

1 Topbrands Hoogezand
2 RDS Schoonmaakdiensten
3 Kruit & Kramer
4 REO
5 Sneeuwbal`11
6 De Egels
7 FC Broez`n United
8 De Pietertjes (regelmentair)