Overslaan en naar de inhoud gaan

Cursisten slagen voor introductie duiken bij VG-Diving

Door op zaterdag, 1 juni, 2013 - 15:27

Tekst VG-Diving

DUIKEN - Vrijdagavond slaagden 3 leerlingen voor het aanleren van snorkel en perslucht vaardigheden. De opleiding werd verzorgd door de NOB (Nederlandse Onderwater Bond) instructeurs Peter Bos en Jan de Graaf en vond plaats op het jaarlijks terugkerende initiatief van de duikschool VG-Diving uit Wildervanck. De cursisten zijn van af begin maart bezig geweest om de basis vaardigheden van het snorkelen en duiken te beoefenen in het zwembad. Na de laatste persluchtles van deze introductiecursus hebben Nicole, Jesse en Janny hun certificaat sportduiker in ontvangst mogen nemen.

Na de lessen in het zwembad wordt de opleiding voltooid met een aantal duiken in het buitenwater. Jazeker, hier in Nederland. En dan begint het avontuur pas écht, want ons water zit barstensvol met boeiend leven, groot en klein. Je kunt er dingen zien die nog nooit op de TV vertoond zijn, maar er zijn mogelijkheden zat om jezelf in allerlei andere richtingen te ontplooien. Wil je op ontdekkingstocht, dicht bij huis of ver weg in exotische zeeën? Ben je geïnteresseerd in het leven onder water of wil je leren hoe je van die prachtige foto's maakt? Word je misschien aangetrokken door de wrakken, waarvan er 10.000 en meer op de bodem van de Noordzee liggen te wachten op avontuurlijke en goed opgeleide duikers?

Duikers hebben zoveel meer plezier
De pret begint al meteen, want leren snorkelen/duiken is verrassend leuk en het gaat bijna spelenderwijs. Met je instructeur en je medecursisten maak je je snel allerlei nieuwe vaardigheden eigen en naarmate je vordert, zul je steeds beter zien hoe vanzelfsprekend het allemaal eigenlijk is.

Snel reageren
De duikschool kan voor het komende seizoen start 6 september in zwembad Tropiqa Veendam slechts een beperkte groep nieuwe leden inschrijven.

Om iedereen bij de moderne opleiding de nodige persoonlijke aandacht en begeleiding te kunnen geven, moeten ze het aantal beperken en daarom geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Wacht daarom niet en bel meteen naar Lammy Visser 0598-621796 om je voor deze avond op te geven. Of kijk voor meer informatie op www. vgdiving.nl. De vereniging ziet je graag komen en de introductieavond verplicht je tot niets!