Overslaan en naar de inhoud gaan

NK Inline Skaten Veendam

Door op woensdag, 5 juni, 2013 - 06:38

INLINE SKATEN - Op zaterdag 8 juni 2013 wordt het Nederlands Kampioenschap Marathon Inline Skaten verreden in Veendam. Om 9:55 uur wordt het evenement officieel geopend door wethouder Henk Jan Schmaal. De Stichting Sportpromotie Veendam organiseert het NK in samenwerking met de KNSB. De start van het evenement is om 10.00 uur en de laatste wedstrijd duurt tot ongeveer 20.00 uur. Koen Verweij en Elma de Vries zullen aan de start verschijnen in de A-categorie om hun titels te verdedigen.

Programma huldigingen
Op een parcours rondom het hertenkamp in het centrum van Veendam wordt in verschillende categorieƫn het Nederlands kampioenschap gereden. Het programma van de huldigingen en opening van het VIP terras ziet er alsvolgt uit:

  • 12.45 uur huldiging jeugd gemeentesecretaris Arend Castelein
  • 15.30 uur opening VIP-terras wethouder Bert Wieringa
  • 16.45 uur huldiging C, B en Masters wethouder Bert Wieringa
  • 20.10 uur huldiging Heren, Dames A wethouder Henk Jan Schmaal

Afzetting wegen
Het parcours wordt van 9.00 - 20.30 uur afgesloten voor alle verkeer. De verlengde Van Beresteijnstraat wordt vanaf 7.00 uur afgesloten in verband met de opbouw van de start- en finishstraat. Het parcours wordt afgesloten met dranghekken en lint, verkeersregelaars zorgen voor een goede begeleiding van bezoekers.

Junior Skatepark
Tijdens het NK Marathon is er niet alleen heel veel inline skaten te zien, maar ook te doen! Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen tijdens de wedstrijden zelf skaten in het junior skatepark van 14.00 tot 18.00 uur op het Museumplein. De kinderen kunnen hun skatevaardigheden ontwikkelen op een uitdagend parcours met een aantal lage en afgeronde hindernissen. Helm, skates en bescherming worden te leen aangeboden en deelname is gratis.