Regio

Feestweek Muntendam sluit af met sportevenementenWees sportief en doe mee met de trimloop!|

Zondag 9 juni aanstaande sluit de feestweek in Muntendam af met een drietal sportieve evenementen. Eén daarvan is een trimloop waaraan jong en oud kunnen deelnemen. Maximaal kan er 10 kilometer worden gelopen. Na de trimloop gaat over hetzelfde par-cours de dikke banden race van start. Waarna het evenement wordt afgesloten met de traditionele wielerronde.

De trimloop in Muntendam was jarenlang een traditionele recreatieve loop, waaraan vele lopers aan deelnamen. Maar op een gegeven moment is er helaas door omstandigheden een beetje de klad in terecht gekomen. De gemeente Menterwolde vond dit echter jammer en hoopte dat het weer opgepakt kon worden. Vervolgens is Gym- en Atletiekvereniging SOS Muntendam door het organisatiecomité van de wielerronde benaderd. Want ook zij wilden graag dat er een trimloop werd gehouden. En sinds vorig jaar is er weer nieuw leven ingeblazen en heeft het weer een vervolg gekregen.

De organisatie hoopt dit jaar op nog meer deelnemers. Omdat zowel jong als oud kan deelnemen zijn o.a. alle basisscholen in Menterwolde benaderd. Gezellig en sportief in je eigen gemeente je 'beste beentjes voorzetten'. En ondertussen staan je (groot)ouders trots langs het parcours om je aan te moedigen. Maar ook kinderen en volwassenen buiten de gemeente zijn uiteraard welkom.

De trimloop wordt namelijk in verschillende categorieën gehouden. Eén hele ronde is 1.2 km en gaat door het centrum van Muntendam. Kinderen t/m 11 jaar lopen maximaal 1 ronde en starten om 10:30 uur. Kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar lopen maximaal 2 ronden en starten om 10:35 uur. Als laatste start de leeftijdscategorie van 16 jaar en ouder. Zij lopen maximaal 8 ronden (totaal 10 km). Hiervan is de start om 11:00 uur. Voor de leeftijdsgroepen t/m 15 jaar zijn de deelnamekosten € 1,- p.p. Voor de leeftijdsgroepen 16 jaar en ouder zijn de deelnamekosten € 3,- p.p. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een herinnering.

Voor wie wil meedoen, kan zich ter plaatse op zondag 9 juni tot 10:15 uur bij de Omega-tent in de Kerkstraat te Muntendam opgeven. Deze tent staat langs het parcours. Hier worden de startnummers uitgedeeld. Of geef je op per mail: sos@sosmuntendam.nl. Voor nadere informatie neem contact op met: Hans van Leeuwen, telefoon 0589 - 453231 of Jeanet Telgen, telefoon 0598 - 626157.

Wees sportief en doe mee! Laat u bij de startstreep 'wegschieten' door de burgemeester van Menterwolde, want hij lost dit jaar het startschot tijdens de trimloop.