Regio

Zorgstraat Melanoom Refaja gereed



STADSKANAAL- In het Refaja ziekenhuis is onlangs de zorgstraat voor Melanoom - de agressiefste vorm van huidkanker - afgerond. Deze zorgstraat is ontwikkeld met de Stichting Melanoom en wordt dan ook genoemd op de website van deze, door de NFK erkende, patiëntenvereniging. Binnenkort rondt het Refaja ook de zorgstraten voor de non-melanomen af.

Om goede zorg te kunnen leveren is een goede organisatie van de zorg erg belangrijk. Een zorgpad biedt de mogelijkheid om de zorg te organiseren volgens de nieuwste medische inzichten en de zorg te organiseren rondom de patiënt. De patiënt en de zorg die hij nodig heeft vormen daarbij het uitgangspunt. De patiënt is bij het Refaja ziekenhuis dan ook aan het goede adres voor de behandeling van huidkanker.
Huidkanker

Huidkanker is inmiddels de meest voorkomende vorm van kanker en de verwachting is dat het aantal mensen dat huidkanker krijgt de komende jaren drastisch zal toenemen.
De relatie tussen huidkanker en een door de zon verbrande huid is onomstotelijk vastgesteld. Het is dan ook van zeer groot belang dat men van jongs af aan goed beschermd de zon in gaat.